POČINJE OBNOVA POSLOVNE ZGRADE

Koprivnička i Podravkina sramota i veliko ruglo uskoro zauvijek nestaje

Objavljeno, 10. kolovoza 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Selidba arhive i Podravkine poslovne zgrade
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka uskoro kreće s obnovom poslovne zgrade u Starčevićevoj ulici u Koprivnici. Još nije poznato tko će izvoditi radove, odnosno čija je ponuda bila najbolja na pozivnom natječaju.

Prema neslužbenim informacijama, obnova će stajati između 60 i 70 milijuna kuna. Na koncu su nadzorni odbor i uprava kompanije odustali od skuplje verzije projekta koji je trebao stajati osjetno više od 100 milijuna kuna.

Predviđeno je da radovi traju oko osam mjeseci, što znači da bi zgrada trebala biti temeljito obnovljena najkasnije do ljeta iduće godine.

Ovako će izgledati obnovljena Podravkina sedmerokatnica / Foto: Podravka

Projekt uključuje rekonstrukciju i modernizaciju informatičke infrastrukture, povećanje energetske učinkovitosti sa sadašnjeg razreda D na razred A za poslovnu zgradu te povećanje energetske učinkovitosti sa sadašnjeg razreda E na razred B za restoran.

“Da bi se to učinilo, potrebno je ugraditi jednostruku fasadu s toplinskom izolacijom, standardizaciju uredskih prostora gdje je planirano da najveći ured može osigurati adekvatan prostor za maksimalno četiri do pet osoba, rekonstrukciju vodovodne, kanalizacijske i druge infrastrukture, rekonstrukciju parkirališta i okoliša”, tumače u Podravki.

SKROMNIJA INVESTICIJA

Rekonstrukcijom poslovne zgrade osigurat će se odgovarajući uvjete za rad koji će potpuno zadovoljavati propisane norme. Sve će se provesti u postojećim gabaritima zgrade, što znači da neće biti dodatnih intervencija i nadogradnji.

Prema prvotnoj verziji projekta koju je gurao bivši predsjednik uprave Podravke Marin Pucar, zgrada je trebala dobiti potpuno novo pročelje s hrpom zelenila na ulaznoj terasi. Na krovu zgrade niknuli bi vrtovi i poseban ugostiteljsko-kulinarski prostor, a logo Podravke nestao bi s vrha objekta.

Ovaj projekt pokazao se megalomanski i preskup / Foto: Podravka

No, na koncu se taj projekt pokazao preskupim, pa su se nadzorni odbor i uprava Podravke predvođena Martinom Dalić odlučili za skromniju investiciju. Obnova zgrade trebala bi se sufinancirati novcem EU fondova za poboljšanje energetske učinkovitosti.

One naherene, potrgane stare rolete na pročelju zgrade, koje su već desetljećima pravo ruglo za Podravku i Koprivnicu, konačno će nestati iz gradske vizure.

Podravka zgrada potrgane stare rolete
Naherene rolete već dugo su velika sramota / Foto: Danica.hr


Tagovi: OBNOVA ZGRADE PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO