PREMA BROJU PRIJAVA ZA UPIS

Koprivnička gimnazija i đurđevačka Strukovna među najpoželjnijima u državi

Objavljeno, 14. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: Grad Koprivnica (Dan za znanost u koprivničkoj Gimnaziji)
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnička Gimnazija Frana Galovića među pet je najpoželjnijih gimnazija za upis u Hrvatskoj, a Strukovna škola Đurđevac na trećem je mjestu u svojoj kategoriji, otkrivaju podaci Ministarstva obrazovanja.

Najpoželjnije strukovne škole i gimnazije u Hrvatskoj proglašene su prema omjeru broja upisnih mjesta i prijava učenika kojima je taj program bio prvi na listi prioriteta, donosi portal srednja.hr.

Tako je zagrebačka I. gimnazija (prirodoslovno-matematički odjel) na prvome mjestu najpoželjnijih u toj kategoriji. Druga i treća je Prirodoslovna škola Vladimir Prelog iz Zagreba, četvrta gimnazija u Imotskom, a peta koprivnička gimnazija (prirodoslovno-matematička).

Među 20 najpoželjnijih gimnazija prema kriteriju broja prijava i prvog izbora osam ih je iz Zagreba, a dvije iz Splita.

Od strukovnih škola na prvome je mjestu ona u Kninu, i to za zanimanje kuhar. Druga je zadarska sa zanimanjem fizitoerapeut, a treća đurđevačka Strukovna škola, i to za – kozmetičara.

Među 20 najpoželjnijih strukovnih škola na 13. je mjestu Obrtnička škola u Koprivnici za zanimanje instalater grijanja i klimatizacije, a na 14. opet Strukovna škola u Đurđevcu, CNC operater (za rad u pogonima strojne obrade i proizvodnje).


Tagovi: GIMNAZIJA STRUKOVNA šKOLA UPISI

NEDAVNO OBJAVLJENO