USKORO PROGLAŠENJE

Koprivničanka ušla u finale izbora za najbolju radnicu u državi

Objavljeno, 06. studenoga 2020. Vijesti
# Foto: PRIVATNI ARHIV / Sanja Posavec Špnaović sa svojim učenicama
AUTOR
Redakcijski tekst

Jedna od deset kandidatkinja koja je ušla u finale izbora za najboljeg radnika u Hrvatskoj, projekt ‘Mali svjetionik za velike ljude’, rođena je Koprivničanka Sanja Posavec Španović.

Tako i Koprivnica i Podravina imaju svoga kandidata u ovom zanimljivom natjecanju.

Sanja Posavec Španović je profesorica koja već više od 30 godina radi u Učeničkom domu škole za medicinske sestre Mlinarska u Zagrebu, a upravo ju je na natječaj prijavila bivša učenica kojoj je ona bila odgajateljica.

– Kad sam čula za ovaj natječaj, pomislila sam ajde da se netko sjetio i tog malog, običnog radnika.

No, kada sam čula da me je moja bivša učenica, danas viša medicinska sestra u Našicama prijavila i da sam od 572 prijave ušla u izbor među 10 najboljih, bila sam jako ponosna – priča nam Sanja Posavec Španović.

Ona svakodnevno brine za preko 300 učenica koje su iz cijele Hrvatske došle u Zagreb na školovanje.

Za nju kažu da im je i otac i majka pored svoje dvoje djece. Tako da kad sretnete neku medicinsku sestru, postoji velika vjerojatnost da je u njezinom odgoju i obrazovanju veliki utjecaj imala i naša sugovornica.

– Sve što one u tim srednjoškolskim danima prolaze su sastavni dio svakog odrastanja, ali se nikad ne navikneš na to odrastanje. Najteži su i dalje zdravstveni problemi.

Učenicki domovi su odgojno obrazovne ustanove i to zvuči jako službeno, ali svi zaposleni u mojem domu trude se učenicama dati toplinu roditeljskog doma.

Timski rad nam je najbitniji – priča nam 62-ogodišnja Podravka koja smatra da joj u poslu pomaže i to što je i sama bila u njihovoj situaciji.

– U to vrijeme studirati u Zagrebu i biti u velikom gradu bez roditelja nije bilo lako. Često se toga sjetim u radu sa svojim učenicama – priča nam.

Na kraju se u Koprivnicu nije vratila:

– U Zagrebu sam ostala isključivo zbog posla. Ali naravno da volim svoju Koprivnicu i često ju posjećujem i odmaram se u njoj.

Glavna nagrada u ovom natječaju je 100 000 kuna, a na pitanje što misli napraviti ako osvoji taj iznos odgovara – dati u humanitarne svrhe.

– U životu sam naučila pomagati, jer su i drugi meni, pa razmišljam u o tom smjeru – objašnjava koprivnička profesorica.

Ako i vi želite pomoći našoj sugrađanki i dati joj svoj glas, to možete SMS porukom sadržaja Kandidat9 (sve zajedno) na broj 666999.


Tagovi: MALI SVJETIONIK NAJBOLJA RADNICA SANJA POSAVEC šPANOVIć

NEDAVNO OBJAVLJENO