Koprivnica u ‘top 5’ gradova po kvaliteti života i ekonomskoj snazi

Objavljeno, 16. studenoga 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnica je ušla u ovogodišnje finale izbora za grad s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj i grad s najboljom ekonomijom.

Nagrade već petu godinu zaredom dodjeljuju Hanza media i portal gradonačelnik.hr. Biraju se najbolji veliki, srednji i mali grad u pet kategorija, a priznanja će biti dodijeljena na velikoj svečanosti 1. prosinca u Opatiji

U najprestižnijoj kategoriji ovog izbora, kvaliteti života, žiri je u završnicu konkurencije velikih gradova uvrstio Dubrovnik, Koprivnicu, Pazin, Varaždin i Zagreb. Tko će odnijeti pobjedu, doznat ćemo prvog dana prosinca, ali i sam ulazak u finale velik je uspjeh. 

U kategoriji najboljih gradova prošle godine u ekonomiji u Hrvatskoj među velikim gradovima u finale su ušli Koprivnica, Krapina, Pula, Samobor i Varaždin.

Kandidature gradova ocjenjivane su prema pokazateljima za prošlu godinu kojih je, primjerice, u kvaliteti života čak 27 – od prosječnog dohotka po stanovniku preko stope prireza i proračunskog izdvajanja grada za obrazovanje do iznosa rodiljnih naknada i gradskih subvencija za prijevoz.

Rangiranje gradova u u ekonomskoj kategoriji odvija se tako da se dobiveni pokazatelji indeksiraju prema metodologiji Vladine Uredbe o indeksu razvijenosti kako bi se dobila što objektivnija slika o dostignućima gradova.


Tagovi: KOPRIVNICA KVALITETA ZIVOTA NAJBOLJI GRADOVI TOP 5

NEDAVNO OBJAVLJENO