SLUŽBENI PODACI MINISTARSTVA

Koprivnica u TOP 10 gradova po povlačenju novca iz europskih fondova

Objavljeno, 06. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević (novi Inkubator kreativnih industrija ove će godine Koprivnicu pogurati prema vrhu ljestvice)
AUTOR
Redakcijski tekst

Prema službenim podacima Ministarstva financija o izvršenju proračuna, hrvatski gradovi lani su iz EU fondova povukli više od 314 milijuna kuna, odnosno triput više nego preklani.

Portal gradonacelnik.hr navodi kako je lanjski rekorder po povlačenju novca po glavi stanovnika bio Grad Komiža s 2505 kuna ostvarenih EU sredstava po svakom žitelju.

Gledajući po udjelu u ukupno ostvarenim sredstvima svih gradova, lani je najuspješnija bila Rijeka s više od deset posto od ukupne svote koju su povukli svi gradovi. Na drugom je mjestu Osijek, trećem Pleternica, četvrtom Petrinja, a petom Virovitica.

Potom slijede Vukovar, Požega, Koprivnica, Šibenik i Zadar. Koprivnica je lani od EU povukla oko 9,3 milijuna kuna, što je udjel od tri posto svih sredstava koje su iskoristili gradovi u Hrvatskoj.

“Rekorderi smo i predvodnici po mnogo čemu, pa tako i po povlačenju EU sredstava u protekle dvije godine mandata koliko radimo na tome. Samo u 2018. godini realizirali smo 23 različita projekta.

Siguran sam da ćemo kroz kvalitetne programe kojima ćemo ići prema EU fondovima i dalje konstantno ulagati te tako u budućnosti biti grad jednosmjenske nastave, snažnoga gospodarstva, potpune infrastrukturne pokrivenosti, a snažno ćemo brinuti i o kulturnoj baštini”, kaže gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice
Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice


Tagovi: EU KOPRIVNICA TOP 10

NEDAVNO OBJAVLJENO