Koprivnica traži doktore: nudi 13.300 eura poticaja godišnje i stan

Objavljeno, 09. kolovoza 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Odjel pedijatrije u koprivničkoj bolnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Na idućoj sjednici Gradskog vijeća donijet će se odluka o programu mjera kojom se osigurava specijalistička zdravstvena zaštita na području Koprivnice.

Koprivnica je suočena s manjkom specijalista pedijatrije zaposlenih na neodređeno, puno radno vrijeme u specijalističkim ordinacijama za zdravstvenu zaštitu predškolske djece u Koprivnici.

“Zbog nedostatka specijalista pedijatrije narušeno je osiguranje kontinuiteta i dostupnosti specijalističke zdravstvene zaštite predškolske djece na području Koprivnice te prijeti problem nemogućnosti njenog daljnjeg osiguravanja”, ističu u Gradskoj upravi.

Mjere su, dakle, usmjerene na zapošljavanje doktora medicine specijalista pedijatrije na neodređeno, puno radno vrijeme u sastavu županijskog Doma zdravlja te njihovo zadržavanje u radnom odnosu.

Grad će pedijatrima osigurati poticajnu naknada u neto iznosu od po 13.272,28 eura, odnosno 100.000 kuna godišnje za svakog doktora medicine specijalista, za svaku kalendarsku godinu počevši od ove pa nadalje.

Osim toga, financirat će im i troškove najma stana. Specijalist pedijatrije zaposlen na neodređeno, puno radno vrijeme, tako, ima pravo na financiranje troškova najamnine do 500 eura (oko 3800 kuna) mjesečno uz uvjet da nemaju vlastitu nekretninu u Koprivnici.

Natječaje za zapošljavanje provodi Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, tumače u koprivničkoj Gradskoj upravi. Sjednica Gradskog vijeća trebala bi biti u rujnu.


Tagovi: DOKTORI KOPRIVNICA PEDIJATAR POTICAJI STANARINA

NEDAVNO OBJAVLJENO