VEČERNJAKOVA TURISTIČKA PATROLA

Koprivnica šampion kontinetalnog, a Lumbarda morskog turizma u 2019.

Objavljeno, 25. rujna 2019. Zabavno
# Foto: Robert Mihaljević
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnica je najbolja turistička destinacija na kontinentu, a korčulanska Lumbarda na moru, rezultat je to prestižne Večernjakove Turističke patrole s tradicijom dugom više od 30 godina.

Nagrade šampionima turizma uručene su na prigodnoj svečanosti u srijedu u Galeriji Mijo Kovačić u središtu Koprivnice. Glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić uručio ju je načelniku Lumbarde Igoru Kršiniću, a direktorica i članica Uprave Večernjeg lista Andrea Borošić gradonačelniku Koprivnice Mišelu Jakšiću.

Jakšić je na nagradi zahvalio Večernjaku, ali i svim građanima Koprivnice koji su, kako je rekao, najzaslužniji za čistoću, urednost i sigurnost u gradu.

“Večernjakova nagrada mnogo nam znači, prije svega jer će nam omogućiti da se jače turistički brendiramo. Naš Renesansni festival već godinama je hrvatski turistički superbrand, a sad nam se otvara mogućnost i za jačo poduzetnički zamah u turizmu”, naglasio je gradonačelnik.

Večernjakov glavni urednik Dražen Klarić podsjetio je kako su prije tri godine krenuli i s ocjenjivanjem kontinentalnog turizma jer su procijenili kako se turistička ponuda na kopnu snažno razvija.

“Naši reporteri bili su u tajnim, nenajavljenim obilascima 20 morskih i 20 kontinentalnih lokacija, a konačan sud donijeli su na temelju uređenosti pojedinih mjesta, sigurnosti, ponudi za obitelj i mlade i drugim kriterijima”, ističe Klarić.

Voditeljica Odjela za marketing Hrvatske turističke zajednice Martina Srnec uručila je Restaurantu & Wine Baru Lumiere iz Osijeka nagradu za doprinos u gastronomskoj ponudi.

Član Uprave Večernjeg lista Renato Ivanuš nagradu je dodijelio restoranu Grozd iz Brodskog Varoša u Slavonskom Brodu, a pomoćnik ministra Robert Penda konobi Lanterna iz Mlina u Župi dubrovačkoj.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović uručio je posebno priznanje Večernjeg lista i HGK-a za 2019. godinu Općini Vir za doprinos razvoju hrvatskog turizma.

Burilović je također posebno priznanje HGK za 2019. godinu dodijelio Večernjem listu povodom 60 godina uspješnog poslovanja i promicanja gospodarskih tema. Nagradu je primila direktorica i članica Uprave Večernjeg lista Andrea Borošić.


Tagovi: NAGRADE TURIZAM VEčERNJAKOVA PATROLA

NEDAVNO OBJAVLJENO