ČETIRI ŽUPANIJE ODLUČILE

Koprivnica i Karlovac danas ukinuli obvezu nošenja maski u školama

Objavljeno, 15. rujna 2020. Vijesti
# Foto: YOUTUBE screenshot / Učenici u Njemačkoj nose maske i na nastavi
AUTOR
Redakcijski tekst

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je u prostorijama Županijske uprave održao koordinaciju na kojoj je raspravljeno o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio je kako na području županije trenutno nema novih oboljenja od bolesti COVID-19 te kako je pet osoba proglašeno zdravima. Osvrnuo se i na početak školske godine  naglasivši kako se nastava u školama odvija bez poteškoća uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Stožer je u tom pogledu, temeljem preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja i uz suglasnost epidemiološke struke, donio Preporuku o ukidanju obaveze nošenja maski za učenike i nastavnike u učionicama za vrijeme trajanja nastave u osnovnim i srednjim školama, osim u mješovitim grupama u kojima za vrijeme izvođenja nastave borave učenici iz različitih razrednih odjeljenja, primjerice za vrijeme održavanja sata vjeronauka, etike, stranih jezika ili informatike.   

Maske su i dalje obavezne u zajedničkim školskim prostorima izvan učionica, u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska u školu. U razredima je i dalje potrebno osigurati preporučenu distancu među učenicima te poštivanje svih epidemioloških mjera.

Preporuka će se primjenjivati od sutra, srijede 16. rujna, a u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije na području Koprivničko-križevačke županije,  Stožer će donijeti odluku o ponovnom uvođenju obaveze nošenja zaštitnih maski unutar učionica.

Stožer je donio i Preporuku za treninge/utakmice u školskim sportskim dvoranama na području Koprivničko-križevačke županije koja se odnosi na provedbu mjera prilikom aktivnosti sportskih klubova u sustavu natjecanja tijekom epidemije koronavirusa.

Preporuka će se primjenjivati od  srijede, 16. rujna na sve školske-sportske dvorane za organizaciju treninga i utakmica sportskih  klubova u sustavu natjecanja, a obuhvaćaju mjere vezane za prostorno-organizacijske uvjete objekta, higijenu prostora i detaljne epidemiološke upute za sportaše i djelatnike klubova.    

Obvezu nošenja maske u školama danas je ukinula i Karlovačka županija, a jučer su to učinile Istarska i Međimurska županija.


Tagovi: MASKE šKOLE

NEDAVNO OBJAVLJENO