ŠESTI SUSRET DADILJA

Koprivnica druga u državi po broju dadilja i izdvajanjima za čuvanje djece u obrtima

Objavljeno, 06. listopada 2019. Vijesti
# Foto: Grad Koprivnica / Obrt za čuvanje djece u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, a u organizaciji koprivničkih obrta za čuvanje djece, u subotu je održan Šesti susret dadilja – obrtnica Hrvatske.

Susretu se odazvalo 50-ak dadilja iz cijele zemlje, a u ime domaćina organizatora pozdravila ih je Snježana Smolak. U ime Grada Koprivnice okupljenima se u gradskoj vijećnici obratio gradonačelnik Mišel Jakšić.

“Iznimno smo sretni da možemo reći da smo drugi grad u Hrvatskoj po broju otvorenih obrta za čuvanje djece jer je ispred nas samo Zagreb, a tu se ne možemo s njima uspoređivati.

U proračunu imamo osigurano 1,1 milijun kuna, čime smo također drugi u Hrvatskoj, opet iza Zagreba. Naravno da ove brojke ne bi ništa značile da ne postoji zadovoljstvo suradnjom i pouzdanošću prema našim dadiljama”, rekao je gradonačelnik.

Cijena 1500 kuna

Susretu su nazočili i tajnica Udruženja obrtnika Koprivnica Jasmina Markota, tajnik Obrtničke komore županije Božo Barać i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak.

U četvrtak su pak zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić obišle koprivničke obrte za čuvanje djece.

Uvjerile su se u kvalitetu smještaja i rada svih devet obrta – Zvjezdica, Točkica, Mali anđeli, Anđeli, Leptirić, Iskrice, Dedo Medo, Bakino dvorište i Potica.

U obrtima je smješteno oko 90 mališana. Ekonomska cijena čuvanja djece u obrtima je 1500 kuna, a Grad sufinancira iznos od 1000 do 2000 kuna po djetetu, ovisno o njegovoj dobi i je li riječ o djeci s teškoćama u razvoju.

Izvor: Grad Koprivnica


Tagovi: DADILJE DJECA SKUP

NEDAVNO OBJAVLJENO