Koprivnica će dobiti novu školu vrijednu 110 milijuna kuna

Objavljeno, 25. kolovoza 2023. Vijesti
# Foto: KC VODE / ILUSTRACIJA / Srednja škola u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnica će dobiti još jednu školu. Gradit će se u zoni Cvjetna koja je prvotno bila predviđena za gradnju nove obrtničke škole, ali kasnije su planovi izmijenjeni.

Tamo će se graditi nova zgrada srednje škole, a Koprivnica je Županiji već dala pravo građenja. Prema prvim procjenama, nova bi srednja škola trebala stajati oko 110 milijuna kuna (14,5 milijuna eura), odnosno dvostruko više od koprivničke osnovne škole na Podolicama.

U četvrtak je potpisan ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Srednje škole Koprivnica. Potpisali su ga ravnatelj Srednje škole Mario Latin i direktor tvrtke Code Architect Jadranko Hrvačević.

Ugovor je vrijedan 125.000 eura s pdv-om, a projekt je dio Razvojnog sporazuma Sjever u sklopu kojeg su i osigurana sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije. Župan Darko Koren naglasio je važnost projekta za unaprjeđenje uvjeta srednjoškolskog obrazovanja na području Koprivnice i okolice.

Otkrio je kako će se izgraditi nova zgrada srednje škole s trodijelnom sportskom dvoranom po principu energetski održive gradnje, čija bi površina bila oko 3700 četvornih metara uz dodatnu površnu dvorane. Škola će primati do 600 učenika.

Time bi se stvorili preduvjeti za jednosmjensku nastavu u cjelokupnom srednjoškolskom obrazovanju u Koprivnici. Gimnazija je odavno u jednoj smjeni, a iseljenjem Srednje škole iz zgrade koju sad dijeli s Obrtničkom to će biti omogućeno i tim dvjema školama.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić naglasio je kako taj projekt mnogo znači za budući razvoj Grada i Županije, kao i strukovnog obrazovanja. Ravnatelj škole Mario Latin ističe kako će nova škola omogućiti kvalitetnije strukovno obrazovanje, više izborne nastave i dodatne aktivnosti.

Ugovorom je definirana izrada kompletne projektne dokumentacije za gradnju škole uz ishođenje građevinske dozvole.


Tagovi: PROJEKTI SREDNJA SKOLA UGOVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO