PREDUHITRIO ODLUKU SUDA

Kontroverzni HNS-ov načelnik više nije direktor Veterinarske stanice

Objavljeno, 25. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: Općina Rasinja (Danimir Kolman)
AUTOR
Robert Mihaljević

Danimir Kolman, kontroverzni HNS-ov načelnik općine Rasinja kod Koprivnice, više nije direktor Veterinarske stanice Koprivnica.

Njegovo povlačenje izravna je posljedica odluke kojom je kažnjen za sukob interesa zbog istodobnog obnašanja funkcije općinskog načelnika i direktora. Zanimljivo je kako je na direktorsko mjesto u Veterinarskoj stanici uskočio HDZ-ov gradski vijećnik Bernard Vukušić.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je Kolmana zbog nedopuštenih funkcija, ali i činjenice da je godinama kao dužnosnik primao 900 kuna mjesečne naknade za funkciju šefa Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo u Koprivnici.

Nakon što je otkriveno da je u sukobu interesa, Kolman je vratio sav iznos, ali to ga nije oslobodilo krivnje za sukob interesa. Kažnjen je s 5000 kuna.

U međuvremenu, sredinom srpnja, Upravni sud odbio je njegovu žalbu na odluku povjerenstva kojom je zaključeno da je u sukobu interesa. I ne samo to: Upravni sud naložio mu je da u roku od 30 dana otkloni situaciju sukoba interesa zbog nedopuštenih funkcija.

Drugim riječima, sud mu je naložio da podnese ostavku na jednu od tih funkcija – direktora Veterinarske (čiji je i suvlasnik) ili načelnika općine. No, ispostavilo se kako je Kolman dao ostavku na direktorsku dužnost još 15. svibnja, ali Upravni sud to očito nije znao.

Kolman je na čelu Veterinarske stanice Koprivnica bio od 2000. godine, a od 2009. godine je načelnik Rasinje. Dakle, punih deset godina bio je u sukobu interesa, a da o tome nitko nije vodio računa.

Nedavno se ‘proslavio’ sudjelovanjem u emisiji ‘U zdrav mozak’, o čemu smo također pisali, a urnebesan video možete pogledati OVDJE.

Inače, Veterinarska stanica Koprivnica koja je u vlasništvu 20-ak udjelničara lani je ostvarila oko osam miliijuna kuna prihoda (otprilike isto kao i preklani) te skromnu dobit od 50-ak tisuća kuna. Ima oko 50 zaposlenih, od čega je otprilike polovica doktora veterine.


Tagovi: DANIMIR KOLMAN SUKOB INTERESA VETERINARSKA

NEDAVNO OBJAVLJENO