Konobarica ukrala novac koji su gosti plaćali za brze testove ispred lokala

Objavljeno, 26. svibnja 2022. Crna kronika
# Foto: Youtube screenshot / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Konobarica Kristina (21) maznula je novac koji je noćni klub naplatio od gostiju za brze antigenske testove na ulazu u poznati zagrebački lokal.

Tužitelji tvrde kako je Kristina u noći na 28. kolovoza lani kao konobarica “bila zadužena da ispred ulaza u noćni klub naplaćuje od gostiju provođenje brzih antigenskih testova na koronavirus po cijeni od 50 kuna”.

“Nakon što je od gostiju noćnog kluba primila sveukupno 62 uplate od po 50 kuna na ime provedenih brzih antigenskih testova, odnosno novac u sveukupnom iznosu od 3100 kuna, iznos od 2800 kuna uzela je za sebe, a u blagajni je evidentirala samo 6 testova u iznosu od 3000 kuna.

Na taj način si je pribavila nepripadnu materijalnu dobit u ukupnom iznosu od 2800 kuna, oštetivši time trgovačko društvo”, stoji u kaznenom nalogu kojim se za Kristinu pedlaže šest mjeseci uvjetnog zatvora te oduzimanje imovinske koristi.

Kristina se tijekom istrage branila šutnjom. Iskaz su pak dali vlasnik noćnoga kluba Ivan, konobar Dragan koji je radio te noći i medicinska sestra Dorotea koja je provodila brze antigenske testove ispred lokala.

Kao dokaz su uvrštene i preslike “komunikacije porukama na aplikaciji Whatsapp u kojima je vlasnik lokala od Kristine zatražio da novac koji je neovlašteno uzela donese u noćni klub, što je ona odbila učiniti”.

Kristinu se tereti za kazneno djelo pronevjere. Dokaže li joj se krivnja, iznos od 2800 kuna s kamatama morat će uplatiti u državni proračun.


Tagovi: BRZI TESTOVI KONOBARICA LOKAL NOćNI KLUB UKRALA NOVAC ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO