SUD: KAZNA PRIMJERENA IMOVNOM STANJU

Sirota konobarica (18) osuđena jer su gosti puštali preglasnu glazbu na jukeboxu

Objavljeno, 22. svibnja 2022. Crna kronika
# Foto: Youtube screenshot / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Bivša konobarica Rosana (18), koja prima 350 kuna socijalne pomoći, platit će najvišu zakonom predviđenu kaznu za puštanje preglasne glazbe u kafiću u kojem je radila.

Za remećenje javnog reda i mira Prekršajni sud u Varaždinu kaznio ju je sa 780 kuna ili 200 njemačkih maraka, a mora platiti i 570 kuna troškova postupka jer ju je na suđenje privodila – policija.

Cijeli je ‘cirkus’ nastao nakon što je prije par godina u lipnju oko 23.30 sati netko prijavio kako se u ugostiteljskom objektu Thunder – što na engleskom znači grmljavina ili buka – iz jukeboxa pušta preglasna glazba. Na mjesto ‘grmljavine’ brzo je stigla policija koja je Rosanu legitimirala i uručila joj prekršajni nalog.

“Stoga je okrivljenica proglašena krivom i potrebno joj je izreći kaznu koja je za predmetni prekršaj predviđena u protuvrijednosti od 50 do 200 njemačkih maraka. U konkretnom slučaju je sud izrekao okrivljenici novčanu kaznu u iznosu za koji smatra da je primjeren težini počinjenog prekršaja te imovnom stanju okrivljene”, navodi se u presudi varaždinskog suda.

Radila kao konobarica

Rosana se pak na sudu branila kako je sporne večeri u kafić stigla sa svojom majkom Štefanijom.

“Sjedile smo za stolom i pile piće, a za šankom je radila Marijana stara 17 godina. Oko 22.30 sati u lokal su došli policijski službenici te su rekli da se smanji muzika, a vlasnica Martina ju je stišala. Policajci su otišli pa su gosti opet pojačali muziku preko jukeboxa.

Policija se vratila oko 23 sata i Martina me zamolila da im velim kako sam ja radila jer Marijana nije punoljetna. To sam i učinila te nešto potpisala. Nikad nisam bila tamo zaposlena, niti sam s muzikom te večeri imala ikakve veze”, kaže Rosana. 

No, opovrgnule su je druge svjedokinje, prije svega policajka Dijana koja je navela kako je Rosana sporne večeri doista radila kao konobarica u Thunderu te im je dala na uvid osobnu iskaznicu. Štoviše, bila je tada jedina konobarica u lokalu.


Tagovi: GLAZBA KAFIC KONOBARICA PRESUDA

NEDAVNO OBJAVLJENO