OSUĐENA NA UVJETNI ZATVOR

Konobarica objavila sliku djevojčice (16) koju je nazvala sponzorušom

Objavljeno, 27. srpnja 2020. Vijesti
# Foto: Youtube screenshot / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Konobarica Ksenija (34) osuđena je na šest mjeseci uvjetnog zatvora jer je na svojem Facebook profilu objavila fotografiju djevojčice (16) s uvredljivim komentarom.

Uz fotografiju učenice napisala je: “Vrijedi li ova sponzoruša u narančastoj majici 500 eura?“. Fotografija je izvala mnogo pogrdnih i vulgarnih komentara, što je “kod djeteta izazvalo nelagodu i poniženje”.

Time je, smatra Općinski sud, počinila kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece – povredom privatnosti djeteta. Neće u zatvor ako u roku od godinu dana ne počini novo kazneno djelo.

Sporna fotografija nastala je na proslavi lokalnih vatrogasaca u jednom selu kod Križevaca na kojoj je djevojčica, tada 16-godišnjakinja, pomagala posluživati jelo i piće.

Novac u sise

Ksenija je sve priznala, ali ne vidi tu ništa loše. To je, kaže, bio njihov interni okršaj te je sve što piše istinito jer je djevojka koja tada nije mogla biti maloljetna dobila novac u sise, i to 500 eura.

“Ona je našla dečka u mome selu, svi su imali majice DVD-a, a samo je ona uzela majicu s mojim imenom. Kad smo radile zajedno u kafiću, stalno mi je radila manjkove u birtiji.

Nisam znala koliko ona ima godina. Radile smo zajedno u birtiji, a ona je radila i noćnu smjenu do 1 sat, a to može raditi samo punoljetna osoba”, branila se konobarica.

Oštećena je navela kako je tog dana imala 16 godina, a poznanici su joj skrenuli pozornost na fotografiju na Facebook profilu Ksenije na kojoj je bila u društvu još mlađeg djeteta, nećakinje njezina dečka.

Kseniju je poznavala iz kafića u okolici Križevaca u kojem je radila. Ksenija je znala koliko je ona stara jer joj je osobno rekla da je završila osmi razred osnovne.

Danas je punoljetna

“Kad je Ksenija prestala raditi u tom kafiću, ja sam povremeno uskakala kao konobarica”, priznaje oštećena.

Kaže da je nakon objave na Facebooku doživjela neugodnosti u školi, uvrede i pogrdne komentare. Narančasta majica u kojoj je snimljena je majica vatrogasnog društva iz tog sela u kojem je bio i Ksenijin sin.

“Ksenija je govorila da dok god križevačke kurve budu nosile takve majice njezin sin neće vježbati u DVD-u. Tog dana imala sam tu majicu samo zato jer sam pomagala u posluživanju na vatrogasnoj zabavi”, ispričala je danas punoljetna djevojka.

Općinski sud u presudi je zaključio kako je “pri odabiru vrste i visine sankcije sud uzeo u obzir da je optužena majka troje maloljetne djece i dosad neosuđivana kao olakšavajuće okolnosti”.


Tagovi: DJEVOJčICA FACEBOOK KONOBARICA PRESUDA SPONZORUšA

NEDAVNO OBJAVLJENO