GAZDA KAFIĆA OSUĐEN

Konobarica Mirjana radila je sve dane u tjednu za crkavicu od 2800 kuna

Objavljeno, 05. prosinca 2019. Vijesti
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Konobarica Mirjana (43) od listopada do siječnja svaki je dan radila u jednom kafiću u Varaždinu. Od ponedjeljka do subote od 6 do 15 sati, a nedjeljom od 7 do 15 sati.

Primala je minimalac od 2800 kuna neto. Kad joj gazda Ivica (73) nije isplatio plaću za prosinac i siječanj, odlučila je dati otkaz i zatražila je papire da se može prijaviti na zavod. Nije ih dobila, pa je sve prijavila inspektoratu rada.

“U prosincu radila sam sve dane osim na Božić, kad sam bila slobodna. Na isplatnim listama se to nije prikazivalo. Nisam koristila tjedni odmor jer sam radila sve dane od ponedjeljka do nedjelje. I to sve za 2800 kuna”, ispričala je konobarica prekršajnom sucu.

Radila je prijepodne jer je nabavljala robu, a poslijepodne je dolazio malodobni kolega kojem je također vodila šihtericu. Ostala je na koncu i bez te dvije plaće jer je poduzeće u međuvremenu ugašeno.

Gazda kafića Ivica, inače umirovljeni hrvatski branitelj, za brojne prekršaje iz radnog zakonodavstva kažnjen je s 5000 kuna. On se vadio kako radnici nije isplatio plaće jer je u blagajni utvrdio manjak od više stotina kuna.

Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu nije prihvatio njegovu obranu.


Tagovi: KAFIC KONOBARICA MINIMALAC

NEDAVNO OBJAVLJENO