Konačno: kreće temeljita obnova jedne od najprometnijih gradskih ulica

Objavljeno, 16. studenoga 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Rade se projekti za obnovu Starčevićeve ulice
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradska uprava iduće godine u gradnju komunalne infrastrukture namjerava potrošiti više od 17 milijuna kuna, od čega na tri prometnice otpada oko 7 milijuna kuna.

Ključni projekt je dugoočekivana spojna cesta između Peteranske i naselja Herešin u Koprivnici koja bi trebala rasteretiti kamionski promet prema gradskoj kompostani u tom naselju. Prema sadašnjem planu, za 3,2 milijuna kuna otkupit će se zemljište te početi s gradnjom tijekom 2023. godine.

“Nova prometnica uklopit će se u postojeći put koji će se rekonstruirati, a sve kao spojna cesta između Herešina i Peteranske ceste kao zaobilaznog alternativnog pravca do gradskog kompostišta”, tumače u koprivničkoj upravi.

Za rekonstrukciju Kolodvorske ulice u prigradskom naselju Reka predviđeno je iduće godine oko 1,7 milijuna kuna.

“Planirana su sredstva za izvođenje radova rekonstrukcije, uključujući i troškove provedbe stručnog nadzora nad izvođenjem radova. Pokrenut će se postupak javne nabave za odabir izvođača radova te će oni početi tijekom godine”, kažu u Gradskoj upravi.

Važna je vijest i da u obnovu kreće jedna od najprometnijih koprivničkih ulica – Starčevićeva – u kojoj je i sjedište Podravke. Obnavljat će se gotovo cijelom dužinom – od križanja s Basaričekovom na semaforima do križanja s Kolodvorskom.

“Planirano je oko dva milijuna kuna iduće godine za rekonstrukciju i uređenje ulice unutar javnog koridora i raskrižja, a sve u skladu s važećom regulativom, uključujući i troškove stručnog nadzora nad izvođenjem radova u Starčevićevoj.

Iduće godine pokreće se postupak javne nabave za odabir izvođača te početak radova na rekonstrukciji. Ulica ulazi u obuhvat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže kroz Aglomeraciju i o tome treba voditi računa prilikom usklađivanja radova”, kažu u Gradu.


Tagovi: HEREšIN OBNOVA REKA SVILARSKA ULICE

NEDAVNO OBJAVLJENO