ZA PRIKUPLJANJE OTPADA

Komunalac kupio dva nova kamiona vrijedna 2,6 milijuna kuna

Objavljeno, 16. ožujka 2021. Zeleno
# Foto: KOMUNALAC / Konferencija za novinare o nabavi kamiona
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnički Komunalac nabavlja dva komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada. Ukupna vrijednost je 2,6 milijuna kuna, od čega je Komunalac bespovratno dobio oko 1,5 milijuna.

To je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka projekta, rečeno je na početnoj konferenciji o nabavi.

U sklopu projekta, kroz postupak javne nabave, nabavljena su dva komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada od poduzeća Tehnix iz Donjeg Kraljevca.

Vozila će se koristiti za odvoz papira, plastike i biorazgradivog otpada s kućnog praga na području Koprivnice i svih osam općina uključenih u uslužno područje Komunalca.

Osim nabave komunalnih vozila, projekt uključuje i obrazovne aktivnosti kako bi se povećala svijest građana o prikupljanju i obradi otpada, a samim time i o zaštiti okoliša.

Na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik Mišel Jakšić i članica uprave Komunalca Dubravka Horvat sa suradnicima.

“Projekt nabave najsuvremenijih komunalnih vozila ima za cilj povećanje efikasnosti održivog gospodarenja otpadom u Koprivnici i uključenim općinama”, naglasili su u Komunalcu.


Tagovi: KAMIONI KOMUNALAC OTPAD

NEDAVNO OBJAVLJENO