Komunalac brojnim aktivnostima proslavio 66. rođendan

Objavljeno, 27. travnja 2024. Vijesti
# Foto: KOMUNALAC / Rođendan Komunalca obilježen i u koprivničkom rodilištu
AUTOR
Redakcijski tekst

Protekli je tjedan bio u znaku proslave 66. rođendana koprivničkoga Komunalca.

Proslavi su se pridružili i mališani iz dječjeg vrtića Tratinčica s odgajateljicama koji su uz pomoć djelatnika Komunalca i Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica posadili sadnice i stvorili Mirisni senzorni vrt.

Riječ je o senzornom kutku koji će imati pozitivne učinke na djecu kroz razvoj osjetilne percepcije kroz igru i brigu o biljkama. Vrtićarci i korisnici Doma za starije sadili su sadnice lavande, ružmarina, bosiljka i raznih vrsta cvijeća koje su za tu priliku osigurali roditelji mališana.

Mirisni senzorni vrt postat će svojevrsni kutak za opuštanje u kojem će djeca imati priliku promatrati prirodu, mirisati, diviti se bojama, kušati okuse, maziti biljke te osluškivati zvukove i tišinu prirode.

Proslava rođendana Komunalca počela je u ponedjeljak sadnjom najveće šume hrane u Hrvatskoj kod Sveučilišta Sjever u Koprivnici, a nastavljena je u istom tonu. Posađene su, naime, nove biljke i u prvoj šumi hrane u Koprivnici kod gradskih bazena Cerine.

„Obavili smo podsadnju biljkama koje se sade ili siju krajem travnja uz podršku partnera, Grupe Podravka. Kao i lani, pridružili su nam se učenici 4. razreda OŠ Braća Radić s učiteljicom Ines Turk i predstavnici Grupe Podravka, odnosno njihovog tima za održivi razvoj, Irena Ivanković i Matija Hlebar.

S članicom uprave Dubravkom Horvat i vrtlarima Komunalca po principu permakulture u gredicu u šumi hrane posadili smo cvjetne sadnice koje privlače korisne oprašivače i tjeraju one loše, te sadnice i sjeme povrtlarskih kultura poput graška, cikle i slično.

Korisno cvijeće i bilje posađeni su i u javnom voćnjaku s druge strane bazena. Sljedeći sastanak u šumi hrane zakazan je za kasno ljeto kada će svi zajedno od voća i povrća dozrelih u šumi hrane raditi smuteke, hladno prešane sokove i napitke“, rekli su u Komunalcu.

Rođendan gradske komunalne tvrtke tradicionalno je obilježen i posjetom rodilištu koprivničke Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“. Predstavnicima Komunalca u obilasku rodilišta društvo je kao domaćin pravio voditelj bolničkog odjela ginekologije i opstetricije dr. Ivica Stanišić.

Članica uprave Komunalca Dubravka Horvat rodiljama je čestitala na prinovama te ih darivala prigodnim poklonima za mame i bebe. Pohvalila je predan i uspješan rad osoblja bolnice te poželjela mnogo zdravih beba i sretnih mama. Djelatnici rodilišta i mame uzvratili su čestitkama za 66. rođendan Komunalca.


Tagovi: 66. ROđENDAN KOMUNALAC ROđENDAN SADNJA

NEDAVNO OBJAVLJENO