STVARNO VELIKI USPJEH

Gradsko poduzeće dobilo posao vrijedan čak dva svoja godišnja prihoda

Objavljeno, 20. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: ARHIV / Koming je gradio vodovod i kanalizaciju u Novskoj
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnički Koming, tvrtka u vlasništvu gradskoga Komunalca, dobila je oko 120 milijuna kuna vrijedne radove na aglomeraciji požeškoga kraja. Kako se neslužbeno doznaje, ugovori su potpisani prošli tjedan.

Riječ je o velikoj investiciji koja se najvećim dijelom financira novcem Europske unije. Koming će, tako, na području Požege i okolnih naselja izgraditi novi vodoopskrbni sustav i kanalizacijsku mrežu sa sustavom odvodnje. Koprivnička tvrtka specijalizirana za niskogradnju i komunalnu infrastrukturu posao je dobila na javnom nadmetanju jer je njezina ponuda bila najpovoljnija.

Koliko je to važna vijest govori i podatak da su godišnji prihodi Kominga posljednjih godina na razini 60-ak milijuna kuna. Sada su dobili posao težak dva njihova godišnja prometa, što će im svakako donijeti stabilnost poslovanja i povećanje zaposlenosti.

Prije nekoliko godina Koming je bio gotovo na koljenima s dugovima i premalo ugovorenih poslova. Zato je u jednom trenutku bio na prodaju, a kao glavni kupac pojavio se križevački Radnik. No, dogovor nije postignut pa je Koming nastavio poslovati samostalno u okrilju Komunalca.

Projekti aglomeracije u Hrvatskoj, za što je Koming specijaliziran, otvaraju golemi prostor za rast i razvoj javne tvrtke. Trenutačno imaju oko 130 zaposlenih, ali taj će broj sigurno rasti.


Tagovi: AGLOMERACIJA KOMING POZEGA

NEDAVNO OBJAVLJENO