Kolman i društvo prodali Veterinarsku, smijenjen direktor Vukušić

Objavljeno, 02. svibnja 2022. Vijesti
# Foto: OZREN ŠPIRANEC / GLAS PODRAVINE / Danimir Kolman, načelnik Rasinje (u sredini)
AUTOR
Robert Mihaljević

Krupno vlasničko preslagivanje dogodilo se u veterinarskom biznisu u Podravini, doznali smo iz dobro upućenih izvora.

Prema tim informacijama, više osnivača prodalo je svoje udjele u Veterinarskoj stanici Koprivnica, i to Veterinarskoj stanici Nova koja je preuzela većinski paket.

Da se nešto događa, pokazuju i promjene u sudskom registru od prošlog tjedna: kao osnivači i udjelničari koprivničke Veterinarske stanice brisani su Danimir Kolman, Ivan Ganžulić, Milan Arambašić, Zdravko Mioković, Vesna Vaclavek i Nada Kršić.

Danimir Kolman bio je osnivač i dugogodišnji direktor Veterinarske stanice, ali se povukao nakon što se aktivnije bacio u politiku te je postao načelnik općine Rasinja. Zbog sukoba interesa nije mogao biti na čelu Veterinarske.

Izbori u HDZ-u: Goran Kovačić i Bernard Vukušić
Bernard Vukušić (desno) / Foto: Danica.hr

Dogodila se i promjena na čelu VS-a: umjesto dosadašnjeg direktora Bernarda Vukušića, novi je čelni čovjek Dražen Patačko, koji je inače suvlasnik i direktor Veterinarske stanice Nova. Usput, Vukušić je važan kadar HDZ-a i bivši gradski vijećnik.

U cijeloj toj priči neobično je da mala veterinarska stanica preuzima dvostruko veću. VS Koprivnica, naime, lani je imala 8,5 milijuna kuna prometa, pola milijuna kuna dobiti i 38 zaposlenih, od čega 19 doktora veterine.

VS Nova iz Koprivnice pak, prema podacima za 2020. godinu, imala je 4,1 milijun kuna prihoda, skromnu dobit i 11 zaposlenih. Iznos transakcije u tom preuzimanju ovog časa nije poznat.

“Što će se sad dogoditi? Pa ništa, osim što ćemo vjerojatno imati skuplju uslugu jer više neće biti konkurencije”, rekao nam je dobro upućen izvor.


Tagovi: BERNARD VUKUšIć DANIMIR KOLMAN DRAžEN PATAčKO NOVA NOVAC PRODAJA VETERINARSKA STANICA

NEDAVNO OBJAVLJENO