DONESENE MJERE

Kina od ponedjeljka opet mogu raditi, evo koliko će ljudi smjeti primiti

Objavljeno, 16. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: KINO VELEBIT / Koprivničko kino u novom režimu
AUTOR
Redakcijski tekst

Kina i kazališta od ponedjeljka mogu raditi, ali pitanje je hoće li i kada biti novih projekcija i predstava.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo preporuke za njihov rad objavio je tek u petak navečer, pa je teško očekivati da su kina i kazališta ovog časa spremna za rad.

Koprivničko Kino Velebit, primjerice, svoja vrata otvara u četvrtak, a tako će i većina nezavisnih kinoprikazivača. Veliki multipleksi u shopping centrima, pak, neće uopće raditi.

Prema tim preporukama, razmak među posjetiteljima kazališnih i kino predstava mora biti najmanje metar i pol, a između publike i izvođača najmanje četiri metra.

Ako na pozornici nastupaju pjevači i glazbenici koji sviraju puhačke instrumente, međusobno moraju biti udaljeni najmanje dva metra. Na kina i kazališta ne odnosi se ograničenje od maksimalno 40 ljudi.

Broj posjetitelja vezan je isključivo uz kapacitet dvorane i propisane uvjete od metar i pol razmaka. Kino Velebit u Koprivnici, primjerice, ima 192 sjedeća mjesta, a prema tim mjerama moći će primiti najviše 60 ljudi.

HZJZ je naveo kako sva mjesta na koja posjetitelji smiju sjesti moraju biti posebno označena. Na ulazu u kino bit će dezinficijensi za ruke, a gledateljima se preporučuje nošenje maski.


Tagovi: KAZALIšTE KINO MJERE

NEDAVNO OBJAVLJENO