IZLOŽBA JELA I DJELA

Kažu da je krumpir jelo za sirotinju, ali ove vrijedne žene ne misle tako

Objavljeno, 29. rujna 2019. Zabavno
# Foto: Grad Koprivnica
AUTOR
Redakcijski tekst

Kažu da je krumpir jelo za sirotinju, ali udruga žena iz koprivničkog prigradskog naselja Herešin ne misli tako.

Oni drže kako je ta namirnica zapravo simbol života na selu. Od njega su se pravili razna jela, kolači, koristio se kao lijek, ali i igračka. Sve to moglo se vidjeti u subotu navečer na manifestaciji “Izložba jela i djela od krumpira”.

Manifestaciju u Herešinu otvorio je gradonačelnik Mišel Jakšić, a na njoj su sudjelovali i Podravkini kulinarski majstori koji su pokazali kako krumpir može biti ukusna delicija.

Za to se pobrinuo poznati kulinarski promotor koprivničke kompanije Zlatko Sedlanić.

Događaj je organiziran u kompleksu Društvenog doma Herešin, a prisustvovale su mu mnogobrojno članice udruga žena s područja županije i građani, naveli su u Gradskoj upravi.

“Za potrebe izložbe vrijedne članice Udruge prikupile su stare recepte jela koja su pripremile i predstavile na ovoj izložbi te poslužile za večeru svojim gostima i uzvanicima.

Stručni žiri ocjenjivao je pripremljena jela i delicije od krumpira te izabrao najbolje recepte i najbolje uređeni štand.

Program manifestacije usmjeren je na oživljavanje tradicije sadnje i uzgoja krumpira kao svakodnevne namirnice koja je od davnina do danas hranila brojne naraštaje”, zaključuju u Gradskoj upravi.

Izvor: Grad Koprivnica


Tagovi: HERESIN IZLOZBA KRUMPIR žENE

NEDAVNO OBJAVLJENO