NOVI ZAKON DANAS NA VLADI

Kazne i za privatne fešte s više od 10 ljudi. Policija računa na susjede

Objavljeno, 30. studenoga 2020. Vijesti
# Foto: WALLPAPERUP / Belle Deese / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Vlada priprema zakonske izmjene kojima će već od petka biti omogućeno kažnjavanje prekršitelja novih epidemioloških mjera.

Kazne će se odnositi na nenošenje maski, javna okupljana s više od 25 ljudi, ali i privatna okupljanja, odnosno zabave i tulumi u privatnim prostorima s više od deset ljudi.

Jutarnji otkriva kako će se o tome razgovarati u ponedjeljak na sjednici Vlade, a izmjene zakona o suzbijanju zaraznih bolesti trebale bi stupiti na snagu već u petak.

No, kako će kažnjavati osobe koje se zabavljaju u privatnim prostorima? Navodno policija računa na savjesne građane koji će prijavljivati remećenje javnog reda i mira, odnosno buku na takvim feštama.

U tom slučaju na scenu stupa policija i kažnjava sve ako na zabavi ima više od deset ljudi, ali i ako ne nose maske u manjem prostoru. Kažnjavat će se i nenošenje maske na otvorenom ako osobe bez maske nisu razmaknute najmanje 1,5 metar.

Ako se pak na otvorenom okupi više od 25 ljudi, koliko je najviše dopušteno, kazne će dobiti baš svi koji se zateknu na tom okupljanju. A mogu, dakle, biti kažnjeni i ako su bez zaštitne maske.

Koliko će iznositi kazne? Jutarnji doznaje kako bi one bile mandatne i iznosile bi između 500 i 1500 kuna. Mogu se platiti odmah i tada se kazna prepolovi. U protivnom, plaća se puni iznos.


Tagovi: FEšTE KAZNE MASKE PRIVATNE ZABAVE VLADA

NEDAVNO OBJAVLJENO