SUSJED NA KRAJU PRIZNAO

Što se dogodi kad karticu s PIN-om ostavite u vikendici? Isto što i ovom čovjeku

Objavljeno, 20. svibnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Što se dogodi kad u vikendici u kojoj privremeno boraviš ostaviš bankovnu karticu tekućeg računa s pripadajućim PIN-om? Isto ono što se dogodilo i gospodinu Maši iz okolice Stubičkih Toplica, vlasniku takve kartice koju je ‘nanjušio’ susjed Alojz.

Prema pravomoćnoj presudi, Alojz je osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora jer je od lipnja od kolovoza 2013. “dolazio u vikend kuću Maše i uzimao bankovnu karticu za tekući račun, a potom bez znanja i suglasnosti vlasnika kartice, čiji PIN mu je bio poznat, na bankomatu u više navrata podigao i za sebe zadržao novac”. Sud smatra kako je “s ciljem da sebi pribavi protupravnu korist unio računalne podatke i na taj način prouzročio štetu drugome te počinio kazneno djelo računalnom prijevarom”.

Mašo i njegova kći Silva naveli su kako je Alojz na koncu sam došao do Silve te joj priznao da je podizao novac putem bankomata. Kad mu je Silva, koja je provjeravala očeve izvode iz banke, rekla o kojem je iznosu riječ, vlastoručno je napisao i potpisao potvrdu kojom priznaje otuđenje svih 43.000 kuna.

Sud je presudio da taj iznos mora vratiti, ali pitanje je kako će to učiniti s obzirom na teško materijalno stanje.


Tagovi: KARTICA KRAđA PIN VIKENDICA

NEDAVNO OBJAVLJENO