BITKA PROTIV KOMUNIZMA

Karamarko najavio kandidaturu za šefa HDZ-a pa ‘opleo’ po Koprivnici

Objavljeno, 09. studenoga 2019. Vijesti
# Foto: HDZ / Tomislav Karamarko
AUTOR
Robert Mihaljević

Izgleda da se Tomislav Karamarko definitivno namjerava kandidirati na izborima za predsjednika HDZ-a koji će se održati u lipnju.

U subotu je to najavio na svojem Facebook profilu osvrnuvši se na 30. obljetnicu pada Berlinskog zida. U svojem obraćanju dotaknuo se i Koprivnice.

“U Hrvatskoj je stvoreno ozračje u kojem je svako iznošenje istine o komunističkim zločinima i počiniteljima istih tretirano kao napad na antifašizam. Hrvatska nije akceptirala niti jednu konvenciju EU kojom se osuđuju komunistički zločini.

A političkoj eliti puna su usta “europskih vrijednosti”… Koje su to vrijednosti? Proglašavanje Pavla Gažija počasnim građaninom Koprivnice ili publiciranje stupidnog uratka koji Miku Špiljka promovira u državnika”, napisao je bivši predsjednik HDZ-a.

U Trst po traperice

Osvrnuo se i na one koji danas pitanje “željezne zavjese” poistovjećuju s pripadanjem ili nepripadanjem Varšavskom paktu.

Jugoslavija je bila nedemokratična, autoritarna komunistička kreacija. Neka me netko uvjeri u suprotno. Samo molim da argumenti ne budu kako se u to vrijeme slobodno putovalo u Trst po traperice i Coca-Colu u limenci ili kako se ipak moglo konzumirati nekoliko vrsta jogurta”, upozorava Karamarko.

Kaže kako je pred njim borba protiv svih totalitarizama, u kojoj “ćemo ponosno isticati da smo antifašisti, ali i antikomunisti”.

“Što se mene tiče, nastavljam rušiti ‘antifašistički obrambeni zid’. Vidimo se na unutarstranačkim izborima!”, zaključio je Tomislav Karamarko.

Bila je to, po svemu sudeći, najava njegove kandidature za predsjednika HDZ-a.


Tagovi: HDZ KOPRIVNICA PAVLE GAžI TOMISLAV KARAMARKO

NEDAVNO OBJAVLJENO