OVO MORATE PROČITATI

Kako se glavni krivac za Čokolindu pošteno osramotio pred novinarima

Objavljeno, 05. prosinca 2019. Vijesti
# Foto: ARHIVA / Kolinda Grabar Kitarović sa Sobotom (lijevo od nje) na terasi kafića u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Šef županijskog HDZ-a i koprivničko-križevački dožupan Darko Sobota pošteno se osramotio u razgovoru s novinarom Indexa Davorom Tomšićem.

On ga je nazvao jer je čuo da je ideja za proizvod Čokolinda potekla upravo od Sobote. No, ono što je potom uslijedilo teško se riječima može opisati.

Index piše kako im se prvo na Sobotin broj javio muški glas koji je, nakon što su se predstavili, rekao da ne čuje.

IZBJEGAVAO POZIVE

“Čujete li sad”, pitali su ga nakon nekoliko pokušaja da uspostave komunikaciju. “Ne”, odgovorio je, a potom se veza prekinula.

Kada su ga ponovno nazvali na isti broj, javio se ženski glas koji je tvrdio da to nije mobitel Darka Sobote. Pročitali su ženskoj sugovornici taj broj naglas, a ona je rekla: “Ne, to je taj broj, ali krivo ste dobili“.

Provjerili su potom iz još jednog izvora je li broj doista Sobotin i dobili su potvrdan odgovor. Ponovno su ga nazvali, nekoliko puta, ali nitko se više nije javljao. 

Poslali su mu poruku s apelom da se javi jer je takav način izbjegavanja razgovora jednog javnog dužnosnika nevjerojatan. Ubrzo su primili poziv, s drugog broja. Javio se isti onaj muški glas kao i prvi put.

ČOKO-KOLINDA

Sobota je Indexu potvrdio kako je šala o Čokolindi nastala na kavi na terasi kafića Kavanica nakon skupa u Koprivnici. Tamo je predsjednica bila sa Sobotom, ali i članicom uprave Podravke Ljiljanom Šapinom.

“Mi smo se šalili čoko-čokolada, čoko-Kolinda, Čokolinda. Da bi se, ako je to ikako moguće, napravio takav jedan proizvod koji bi imao uspjeha. To je izjava u jednom neformalnom razgovoru u centru Koprivnice, u centru Podravke”, ispričao je Sobota Indexu.

Šalu je Kolinda Grabar Kitarović očito doslovno shvatila pa je sat vremena kasnije na skupu u Križevcima rekla kako je Podravki već dala suglasnost da jedan proizvod nazove Čokolinda.


Tagovi: COKOLINDA DARKO SOBOTA INDEX

NEDAVNO OBJAVLJENO