OBEĆAO IM JEFTINE TRAKTORE

Kako je osuđeni prevarant četvoricu Podravaca ‘olakšao’ za 50.000 kuna

Objavljeno, 27. veljače 2020. Crna kronika
# Foto: ARHIVA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Podignuta je optužnica protiv Željka Špoljarića (43) iz Rijeke kojeg se tereti da je četvoricu Đurđevčana prevario za gotovo 50.000 kuna.

Prema optužnici, on je tijekom srpnja i kolovoza 2017. u Đurđevcu Ivanu Đurinoviću, Draženu Šomođiju, Ivanu Stanešiću i Božidaru Kožaru obećao da će im po sniženim cijenama nabaviti traktore. No, tražio je da mu uplate akontacije.

Tako je Đurinović za kupnju dogovorenog traktora marke Tomo Vinković platio 4000 kuna, a Šomođi za kupnju traktora marke Zetor tip 4911 iznos od 7000 kuna, i to na račun njegove tadašnje supruge.

Kožar je za kupnju dogovorenog traktora marke Zetor platio 12.000, a Stanešić za kupnju traktora marke Zetor s duplom vučom 24.500 kuna, i to na račun Špoljarićeva prijatelja. Njemu su, naime, računi bili blokirani.

PRAVOMOĆNO OSUĐEN

Traktore Đurđevčani nikad nisu vidjeli, a niti novac. Vrlo brzo su saznali da se Špoljarić razveo od supruge te je dobio otkaz na poslu.

Ivan Đurinović tijekom istrage otkrio je kako mu je poznanik Željko Špoljarić rekao da u Luci Rijeka gdje radi postoji pogon koji se zatvara i u kojem su traktori koji će se prodati na licitaciji, pa ako je zainteresiran da mu ih može jeftino nabaviti.

U međuvremenu je saznao da je Špoljarić godinu dana bio na bolovanju, da je dobio i otkaz te se razveo, a u razgovoru s njegovim ocem doznao je da je u financijskim i drugim problemima.

Kasnije se doznalo i da je Špoljarić u lipnju 2018. u Rijeci pravomoćno osuđen na šest mjeseci uvjetnog zatvora, i to zbog kaznenog djela prijevare. Unatoč svemu, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici optužnicom za osuđenog prevaranta ne traži zatvorsku kaznu, već godinu dana uvjetno.


Tagovi: đURđEVAC PREVARANT RIJEKA TRAKTORI

NEDAVNO OBJAVLJENO