AFERA S POVLAŠTENIM DIONICAMA

Kako je mladi Podravkin kuhar prevario menadžera za 215.000 kuna

Objavljeno, 09. listopada 2020. Naše priče
# Foto: FACEBOOK / Vedran Novosel i Goran Sabolić
AUTOR
Robert Mihaljević

Vedran je bio mladi i talentirani Podravkin kuhar i promotor kulinarstva pred kojim je karijera, a Goran poznati sportski menadžer iz Koprivnice.

Bili su dugogodišnji prijatelji sve dok ih nisu posvađale Podravkine dionice. I masna zarada koja je ostvarena njihovom kupoprodajom.

Što se dogodilo? Vedran Novosel /28/ kao zaposlenik Podravke imao je pravo sudjelovati u dokapitalizaciji kompanije 2015. godine te upisati paket povlaštenih dionica. No, kao mladić sa skromnom plaćom, sklon provodima, nije imao novca.

Goran Sabolić danas tvrdi kako je sve počelo kad mu je prijatelj predložio laku zaradu na Podravkinim dionicama.

NOVAC ZADRŽAO ZA SEBE

“Ponudio mi je da za mene kupi 500 povlaštenih dionica Podravke kojima ću samo ja moći raspolagati. Pristao sam, pa sam mu s računa 13. srpnja 2015. godine uplatio 150.000 kuna za kupnju dionica.

No, Vedran je dvije godine kasnije bez mojeg znanja prodao sve dionice te mu je isplaćen iznos od 207.000 kuna. Novac je zadržao za sebe, pa je protiv njega u tijeku i kazneni postupak na sudu zbog prijevare”, naveo je Sabolić u privatnoj tužbi.

No, Vedran sve opovrgava. Tvrdi kako je dionice kupio za sebe, pa ih je imao pravo i prodati, odnosno zadržati novac. A to što se vodi kazneni postupak protiv njega zbog prijevare? Vedran kaže kako to nije bitno jer nema pravomoćne presude.

Osim dionica, Sabolić u privatnoj tužbi navodi i kako je Vedranu koji se bavio uvozom i preprodajom automobila u više navrata posuđivao novac za namirenje poreza i uvoznih davanja. Ni to mu, kaže, nikad nije vratio.

Njegov prijatelj tvrdi kako je i to čista laž.

DEČKO KOJI OBEĆAVA

“Sabolić je bio taj koji je uvozio i preprodavao automobile na moje ime, ja s tim nisam imao nikakve veze. Nikad nisam prodao niti primao ikakav novac od prodaje tih vozila”, tvrdi Novosel.

Općinski sud u Koprivnici Vedranu nije povjerovao. Na osnovi bankovnih uplata i svjedočenja Sabolićeve sestre koja je također uplaćivala novac, Novoselu je naloženo da Saboliću vrati oko 215.000 kuna s kamatama te mu plati 15.000 kuna parničnih troškova.

Presuda je donesena u četvrtak i nepravomoćna je pa se Novosel na nju može žaliti. No, ako izgubi, s kamatama bi bivšem prijatelju mogao platiti gotovo 300.000 kuna.

Vedran Novosel je, kažu, bio dečko koji obećava. Talentirani kuhar s kojim je Podravka ozbiljno računala. Nakon afere s dionicama otišao je iz Hrvatske, a na sudu barataju podatkom kako kao kuhar radi u Njemačkoj.

Goran Sabolić pak uspješan je sportski menadžer i vlasnik agencije Argon sport. Njegovi nogometaši igraju i u NK Slavenu Belupu.


Tagovi: DIONICE GORAN SABOLIć PODRAVKA VEDRAN NOVOSEL

NEDAVNO OBJAVLJENO