Kako je Kutlin zet Medo upropastio vjenčanja četiri mlada bračna para

Objavljeno, 15. lipnja 2022. Crna kronika
# Foto: YOUTUBE screenshot / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Ivan zvan Medo (41), inače zet Miroslava Kutle, upropastio je svadbu za četvero mladih parova koji su preko njegove tvrtke ugovarali svadbene svečanosti u velikoj dvorani u Zagrebu.

Prema pravomoćnoj presudi, on je s tim parovima kao direktor propale tvrtke Victus epulo “zaključio ugovore o rezervaciji termina za vjenčanje u kojima se obvezao pružiti navedenim osobama ugostiteljske usluge održavanja svadbenih svečanosti u svadbeno-kongresnoj dvorani“.

Četiri para uplatila su mu za tu uslugu kaparu u ukupnom iznosu od 26.500 kuna. Učinio je to iako je znao da je njegovoj tvrtki račun blokiran, da radnicima nije isplaćivalo plaće zbog čega su oni pokrenuli stečaj nad tvrtkom.

“Nakon što su ga imenovani kontaktirali zbog zatvaranja naznačene dvorane i saznanja da je nad trgovačkim društvom pokrenut stečajni postupak, neistinito je i dalje predočavao da će im ugovorene usluge biti pružene, da nema poteškoća u poslovanju”, navodi se u presudi.

Time je počinio kazneno djelo protiv gospodarstva – prijevarom u gospodarskom poslovanju. Osuđen je na šest mjeseci uvjetnog zatvora i obvezu da parovima mora vratiti ukupnu kaparu od 26.500 kuna. Presuda je pravomoćna i na nju nema pravo žalbe.

Tri para uplatila su mu kaparu od po 7500 kuna, a jedan par iznos od 4000 kuna. Sve se dogodilo još prije deset godina, a novac im Medo nikad nije vratio, pa su protiv njega odlučili podnijeti kaznenu prijavu.

Medo, inače, danas radi u Kutlinom lokalu Moby dick u Zagrebu, a plaća mu iznosi oko 4000 kuna, objavljeno je u presudi.


Tagovi: KUTLIN ZET MEDO PRESUDA SVADBE SVADBENA SVEčANOST VJENčANJA

NEDAVNO OBJAVLJENO