PLENKOVIĆU, JE LI TE SRAM?

Kad čujemo zašto je ovaj ministar dao ostavku, dođe nam da se rasplačemo

Objavljeno, 06. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: VLADA RH
AUTOR
Robert Mihaljević

Vijest da je nizozemski ministar za migracije Mark Harbers podnio neopozivu ostavku iznimno je važna za shvaćanje načina funkcioniranja političkih elita u Hrvatskoj.

Nizozemac je, dakle, prošli mjesec odlučio istupiti iz Vlade samo zato jer u statističkom izvještaju o prijestupima i kriminalu kojeg su u toj zemlji počinili azilanti nije dovoljno detaljno raščlanio vrste kaznenih djela. Izvještaj je predstavljen u parlamentu.

Kuka i motika u zemlji tulipana podigla se na jadnog ministra jer je u izvještaju brojku najtežih nedjela, poput ubojstava i silovanja, stavio u rubriku ostalo. Mediji i oporba optužili su ga da je time želio uljepšati statistiku kriminala tražitelja azila u Nizozemskoj.

Nizozemski premijer Mark Rutte izjavio je kako poštuje Harbersovu odluku o ostavci te je izrazio “veliko žaljenje što se Vlada mora oprostiti od tako talentiranog i predanog liberala”, izvještava Deutsche Welle.

Za to vrijeme u zemlji Hrvatskoj vladajućim političkim elitama ne pada na pamet da reagiraju na goleme afere ministara Lovre Kuščevića, Gorana Marića, Tomislava Tolušića, Gabrijele Žalac, Zdravka Marića, pa i Andreja Plenkovića.

Ostavku je jedino podnijela potpredsjednica Vlade Martina Dalić, i to samo zato jer je Agrokorova ‘afera borg’ došla preblizu samome premijeru Plenkoviću.


Tagovi: MINISTAR NIZOZEMSKA OSTAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO