JOŠ NEMA NI IDEJE

Kad će brza cesta stići do Koprivnice? I nakon novog sastanka nismo pametniji

Objavljeno, 17. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Podravska magistrala u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić izjavio je danas na sastanku sa županom Darkom Korenom kako radovi na dionici brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog počinju u proljeće iduće godine.

“Potkraj ove godine idemo u raspisivanje natječaja za izvođača radova”, najavio je Škorić.

A kad će krenuti gradnja ceste prema Koprivnici? Predstavnici Hrvatskih cesta župana i suradnike danas su u tom gradu izvijestili kako će u drugoj polovici ove godine biti raspisan natječaj za izradu idejnog rješenja i studije utjecaja na okoliš.

Sastanak danas u sjedištu Županije u Koprivnici

“Ključno je naglasiti da novca za projekte ima, sredstva smo osigurali, no važno je da se projekti izvode u skladu s potrebom, što ne znači da ćemo odustati od punog profila brze ceste prema Koprivnici”, potvrdio je Škorić.

Cesta prema Koprivnici, prema ranijim informacijama, gradila bi se kao obična, dvotračna prometnica uz obećanje da će se sagraditi još dva traka sukladno potrebi.

“Naravno da svi želimo da se ta dionica brze ceste radi u punom profilu, no svjesni smo i potrebe faznog građenja. Lokacijskom dozvolom gradnja se dijeli na faze, gdje će se prvo izvesti jedan kolnik s dvije trake, za dvosmjerni promet, dok će drugi kolnik biti dograđen kasnije, kada se to pokaže opravdanim”, zaključio je župan Darko Koren.


Tagovi: BRZA CESTA HRVATSKE CESTE

NEDAVNO OBJAVLJENO