ZNAK S NEBESA

Joža Manolić slavi 100. rođendan. Baš taj dan Marcel (97) lovi novi mandat

Objavljeno, 03. veljače 2020. Zabavno
# Foto: N1 screenshot / Josip Manolić
AUTOR
Robert Mihaljević

Josip Joža Manolić, legenda hrvatske politike, uskoro će proslaviti okrugli stoti rođendan.

Bit će to sigurno prilika za veliku slavljeničku tortu, brojne čestitare, ali i mnoštvo biografski intoniranih tekstova i reportaža o njegovu životu u svim važnijim medijima.

A mi ćemo samo reći da je gospon Manolić – Bog mu dao zdravlja – rođen 22. ožujka 1920. godine u Kalinovcu kod Đurđevca. Podravec od glave do pete.

Manolić vjerojatno s posebnim zanimanjem ovih dana prati i izbore u HDZ-u jer će se za predsjednika kandidirati njegov stari znanac – Tomislav Karamarko.

Sjetite se samo kako ga je Joža javno optužio da je bio suradnik Udbe pa svih onih silnih sudskih procesa u kojima je Karamarko tvrdio da Manolić bezočno laže.

Marcel Berthome (97) ide po novi gradonačelnički mandat / Foto: FACEBOOK
ZNAK S NEBESA

Bog ih poživio obojicu. S njima nam barem neće biti dosadno. Jedino je šteta da Đoli Manoli, kako ga je od milja zvao legendarni Denis Kuljiš, nije politički aktivan. Da se, recimo, najesen kandidira za Sabor.

Zašto ne? Evo, gradonačelnik gradića u Francuskoj Marcel Berthome u 97. godini ide po još jedan mandat. Na toj je dužnosti još od 1971. godine. Od Hrvatskog proljeća.

Marcel veli kako pred njim još stoje novi izazovi i mnogo posla kojeg treba završiti.

“Možete biti izvanredan čovjek s 98 godina, a ima drugih koji mogu biti budale s 20“, kaže za francuske medije ovaj politički metuzalem.

Lokalni izbori u Francuskoj, gle čuda, održat će se baš na Manolićev rođendan. Je li to netko s nebesa Đoliju Manoliju daje neki znak? Ako može Marcel, ne vidimo zašto ne bi mogao naš Joža.


Tagovi: JOSIP MANOLIC ROđENDAN

NEDAVNO OBJAVLJENO