TRAŽE ZATVOR ZA NJEGA

Josip u 3 ujutro zapalio auto djevojci jer mu se nije javljala na mobitel

Objavljeno, 08. prosinca 2021. Crna kronika
# Foto: VATROGASCI / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Josipu (28) prijeti zatvor jer je djevojci iz osvete zapalio automobil te je prijetio smrću njoj i njezinim prijateljima. Kaže kako je to učinio jer mu se nije javljala na mobitel.

Prema optužnici, Josip je u kolovozu ove godine oko 3.30 ujutro u Bjelovaru “otvorenim plamenom i pojačivačem zapalio pvc oblogu stražnjeg dijela automobila renault captur te je došlo do topljenja zadnjeg desnog blatobrana, desnog stražnjeg svijetla, stražnjeg spojlera i stražnje desne gume, čime je počinjena šteta od oko 30.000 kuna”.

Istog jutra, oko 4 sata, nazvao je bivšu djevojku te joj rekao da će “za minutu ona, Ž. i B. letjeti u vazduh”, misleći pritom na njezina dečka i prijatelja koji su tog časa bili kraj nje u kući i sve su čuli. Državno odvjetništvo zbog toga za Josipa traži godinu dana bezuvjetnog zatvora.

Josip je tijekom istrage priznao da je djevojci zapalio auto, ali prijetnje je negira.

“Bio sam s njom u vezi godinu dana, a tog dana jednostavno mi se cijeli dan nije javljala. Ja sam te noći puno popio i zbog toga sam joj odlučio zapaliti auto. Stavio sam hepo kocku kod zadnjeg desnog kotača i jednostavno zapalio automobil.

Ali, nisam im telefonom prijetio riječima koje spominju. Istina, nazvao sam je, ali samo da joj kažem da sam joj zapalio auto. Ne znam, doduše, šta sam točno tada govorio jer sam bio pijan, ali znam da nikome nisam prijetio.

VATRA KOD REZERVOARA

Izmislili su sve jer su njih dvojica, koji su tog dana bili zajedno s njom, u dobrim odnosima s mojom djevojkom, a B. je s njom bio i u ljubavnoj vezi više od deset godina”, ispričao je Josip tijekom ispitivanja u Državnom odvjetništvu.

Djevojka i dvojica muškaraca potvrdili su kako su tog jutra bili zajedno u kući B. u Bjelovaru te su se tamo družili.

“Oko ponoći smo otišli spavati. No, tijekom noći sam odjednom čula kako Ž. viče da nešto gori, te sam istrčala iz kuće i vidjela da njih dvojica vodom polijevaju moj automobil na kojem je gorjela vatra s desne bočne strane kod rezervoara. Nakon što smo ugasili vatru, otišli smo sjesti na terasu kako bi pričekali policiju.

U tom trenutku mi je zazvonio mobitel te sam vidjela da je pozivni broj sakriven, ali sam se ipak javila i stavila razgovor na razglas, Bio je to Josip koji nam je prijetio da će nas sve dići u vazduh“, navela je djevojka.

Optužnica je nepravomoćna i Josip se na nju može žaliti. Dokaže li mu se krivnja u sudskom postupku, mogao bi završiti jednu godinu iza rešetaka. Ostaje i obveza da podmiri štetu nastalu na automobilu.


Tagovi: AUTO BJELOVAR DJEVOJKA OPTUZNICA PRIJETNJE VATRA ZAPALIO AUTO

NEDAVNO OBJAVLJENO