SUĐENJE ZBOG MEĐE

Josip rezao kolce za paradajz pa susjedu posjekao i odvezao cijelu šumicu

Objavljeno, 21. rujna 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Josip će susjedu Ivanu morati platiti oko 18.000 kuna odštete i sudskih troškova jer je postavio žičanu ogradu na njegovu zemljištu te mu posjekao i odvezao 21 stablo.

Višegodišnje razmirice zbog međe u okolici Slatine u petak su okončane nepravomoćnom presudom tamošnjeg suda, koji je Josipu naložio i da ukloni ogradu od pletene žice dužine 68 metara i visine 1,5 metar.

Josip se na sudu branio kako je tu ogradu postavio na među koja je bila određena po starom katastru. Kad je mjernik odredio novu među, s njome se suglasio, ali ogradu nije htio rušiti jer ne želi “nakon novopostavljene međe stati nogom na Ivanovu zemlju“.

Na pitanje o rušenju stabala na Ivanovoj zemlji, Josip odgovara kako to nije istina.

“Rezao sam kolce za paradajz na dijelu koji je prije bio moj, a po novom kako je to mjernik izmjerio, to je sada Ivanovo. Moglo je tih kolaca biti osam, a moglo je biti i 15 jer ih nisam brojio, ali to je tada bilo na mojoj zemlji. Ti su kolci bili debeli ko ruka”, branio se Josip.

Uzeo i pocinčanu cijev

No, Općinski sud u Slatini nakon iskaza svih svjedoka te nalaza geodetskog i šumarskog vještaka nedvojbeno je zaključio kako je Josip doista na Ivanovoj zemlji srušio 19 stabala bagrema te ih neovlašteno odvezao zajedno s ranije srušenim stablima klena i brijesta.

Stabla su ukupno vrijedna oko 2100 kuna, a ustanovljeno je kako je Josip odvezao i pocinčanu cijev koja je služila kao međa, a vrijedna je 100 kuna.

Sud u presudi navodi kako je i svjedok Zdravko “iskazao da je vidio Josipa kako u više navrata vozi drva s tog brda, odnosno upravo s mjesta gdje se nalazi Ivanova nekretnina”.

Osim toga, sudac podsjeća kako je i Josip priznao da je sijekao neka stabla jer je rekao da je “rezao kolce za paradajz koji su bili debeli ko ruka, a moglo ih je biti osam ili 15″.


Tagovi: KOLCI MEđA PRESUDA šUMA

NEDAVNO OBJAVLJENO