POKRENUT POSTUPAK PROVJERE

Povjerenstvo češlja Đakićevu imovinu: apartmane, stanove, vinograde, lokale…

Objavljeno, 19. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: ARHIVA / Josip Đakić, saborski zastupnik HDZ-a
AUTOR
Robert Mihaljević

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv HDZ-ova saborskog zastupnika i šefa HVIDRA-e Josipa Đakića iz Pitomače zbog više nekretnina, pokretnina i primanja koje nije precizno naveo u imovinskoj kartici za sebe i svoju obitelj.

U Povjerenstvu su objasnili kako izvještaj nije cjelovit jer se u javnosti spominje više nekretnina koje su u vlasništvu Đakića i članova njegove obitelji te bivše supruge, a u njegovoj imovinskoj kartici nije specifirano što je čije i kako je stečeno. Također, navode u Povjerenstvo, nejasni su svi izvori Đakićevih prihoda jer se u imovinskoj kartici neki prihodi navode samo kroz mjesečni iznos.

Josip Đakić prima saborsku plaću od blizu 22.000 kuna mjesečno, a u vlasništvu ima više nekretnina: vinograde i klijeti u okolici Pitomače, apartmane na moru, stan i lokal u Virovitici… Njegova bivša supruga pak vlasnica je vikendice i stana, a njegov sin Ivan (24) ima hotel Divino s vinskim barom i restoranom s 50 ležajeva.

Portal Telegram pak nedavno je izračunao kako Josip Đakić zapravo mjesečno zarađuje oko 43.500 kuna jer je u imovinskoj kartici prijavio 210.000 kuna prihoda od samostalne poljoprivredne djelatnosti (vjerojatno vinograda). No, vjerojatno je riječ o bruto iznosu pa bi njegova mjesečna neto primanja ipak bila nešto manja.


Tagovi: IMOVINA JOSIP đAKIć POVJERENSTVO

NEDAVNO OBJAVLJENO