IZMJERENO MU 3,15 PROMILA

Josip (77) mrtav pijan zabio se auto iz suprotnog smjera: ‘Ne sjećam se ničeg, samo bolnice’

Objavljeno, 29. srpnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

“Susjedi su slavili 50. godina braka pa sam tamo u restoranu pio alkohol. Krenuo sam oko 20 sati kući i znam da sam pokrenuo motor i stavio u rikverc, ali nakon toga se više ničeg ne sjećam”.

Ispričao je to na Općinskom sudu umirovljenik Josip (77) koji se lani u siječnju u Čakovcu mrtav pijan suzukijem zabio u Marijanovu škodu octaviju. Josipu je poslije u mokraći izmjereno čak 3,15 promila alkohola, a sud je zaključio kako je u krvi imao najmanje 2,44 promila.

Osim što mu je automobil uništen, Marijan je zadobio istegnuće vrata, natučenje nosa i težak prijelom prsne kosti. Josip je ovih dana nepravomoćno osuđen na deset mjeseci uvjetnog zatvora.

Sud je ustanovio kako je kobne noći na južnoj obilaznici u Čakovcu automobilom suzuki s-cross na ravnom dijelu ceste vozilom u cijelosti iznenada prešao na suprotnu stranu i zabio se u škodu koja je dolazila iz suprotnog smjera.

“Marijan mi je rekao da me vidio i da je skrenuo udesno prema rubniku, ali svejedno je došlo do sudara. Ja sam se probudio u bolnici, rečeno mi je da imam potres mozga, a po trupu modrice od pojasa. Nadoknadio sam svu štetu osiguranju, a Marijanu sam na ruke još dao 25.000 kuna“, ispričao je Josip tijekom suđenja.


Tagovi: AUTO NESRECA PIJAN

NEDAVNO OBJAVLJENO