POTRGAO JOJ ODJEĆU I NANIO OZLJEDE

Josip (31) optužen za pokušaj silovanja udane ljubavnice (28)

Objavljeno, 19. kolovoza 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Podignuta je optužnica protiv Josipa (31) zbog pokušaja silovanja udane prijateljice (28) s kojom je ranije imao spolne odnose.

No, lani u srpnju oko 10 sati u žrtvinoj obiteljskoj kući u Bjelovaru, kad joj je muž bio na poslu, nesretna se žena opirala Josipovu pokušaju da vode ljubav.

Prema optužnici, on ju je dvaput bacao na krevet potrgavši joj majicu, suknju i gaćice s tampon uloškom. Nesretna žena u opiranju zadobila je više ozljeda po rukama, nogama i dojci, u pokušaju bijega rasjekla je koljeno.

Govorio joj je da je došlo vrijeme za naplatu duga te da će je j… cijelu godinu jer mu je bila dužna 2000 kuna koje joj je posudio lani u svibnju kako bi pokrila minus na kreditnoj kartici.

Dobri prijatelji

Žena je na koncu uspjela pobjeći moleći ga da je pusti s kreveta kako bi zaključala vrata. Pobjegla je s mobitelom i odmah nazvala supruga koji je došao za pet minuta.

Suprug je pozvao policiju, a Josip je odmah uhićen te je završio u istražnom zatvoru lani do kraja kolovoza.

Premda je Josip ustvrdio kako je spolni odnos trebao biti dragovoljan, ali je on odustao jer je prijateljica imala menstruaciju pa ga je samo oralno zadovoljila, materijalni dokazi i iskazi žrtve nisu mu išli u prilog.

Žrtva je tijekom istrage naglasila kako su ona i njezin suprug bili dobri prijatelji s Josipom te je priznala kako je jednom vodila ljubav s Josipom u podrumu kuće dok joj nije bilo muža. No, bili su pod utjecajem alkohola.

Dovoljno dokaza

Kaže kako mu je dug od ukupno 270 eura htjela vratiti, ali Josip to nije želio inzistirajući da novac vrati u ‘naturi’, što ona nije željela.

Josip, koji nije oženjen, u istrazi je sve opovrgnuo navodeći kako su se oni u njezinoj kući seksali više puta dok joj je suprug bio na poslu.

No, iskazi žrtve i njezina supruga, potrgana odjeća te ozljede i drugi materijalni dokazi u kući bili su dovoljni da sud prihvati optužnicu županijskih tužitelja u Bjelovaru.

Josipu, dakle, uskoro počinje suđenje za pokušaj silovanja. Dokaže li mu se krivnja, mogao bi dobiti do pet godina zatvora.


Tagovi: BJELOVAR OPTUžNICA POKUšAJ SILOVANJA

NEDAVNO OBJAVLJENO