Još jedna gospođa nasjela na romantiku na Facebooku pa ostala bez 30.000 eura

Objavljeno, 07. lipnja 2023. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Još jedna gospođa nasjela je na romantiku na Facebooku te povjerovala da je stupila u ljubavnu vezu s liječnikom u vojnoj misiji u Siriji.

Naravno, iza svega se krio prevarant koji je od naivne 64-godišnje gospođe iz Slavonije izvukao najmanje 30.000 eura. U utorak je sve prijavila policiji, ali kasno: sad mu mogu staviti ‘soli na rep’.

“U utorak je 64-godišnjakinja u Policijskoj postaji Vukovar prijavila kako je prevarena putem društvene mreže.

Naime, u razdoblju od prosinca 2022. godine do travnja ove godine, 64-godišnjakinja je putem društvene mreže stupila u ljubavnu vezu s osobom koja se predstavila kao liječnik u vojnoj misiji u Siriji, a potom i u kontakt s osobom koja se predstavila kao zaposlenik kreditne institucije.

Oni su je doveli u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica o preuzimanju paketa iz Sirije s novcem u svrhu realizacije kredita te im je uplatila više desetaka tisuća eura, a paket nikad nije primila.

Policijski službenici nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem u cilju pronalaska počinitelja, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava za kazneno djelo prijevare”, rekli su u policiji.

Upozorenje policije

Romantična prijevara jedna je od najčešćih financijskih online prijevara u kojoj se prevarant pretvara da su želi romantičnu vezu, a cilja žrtve na stranicama za upoznavanje, društvenim mrežama ili putem e-pošte kako bi ostvario protupravnu imovinsku korist.

Upozoravamo građane da budu oprezni pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje.

Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise.

Podsjećamo građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju ovakvim ili sličnim ponudama putem društvenih mreža.

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac.

Ako posumnjate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192!


Tagovi: FACEBOOK GOSPOđA PREVARA ROMANTIKA VUKOVAR žENA

NEDAVNO OBJAVLJENO