GRAD MORA SVE PLATITI

Novi slučaj pokojnika s velikim dugovima koje obitelj nije htjela naslijediti

Objavljeno, 13. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Palača pravde u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Grad će banci morati platiti više od 220.000 kuna zbog duga za kredit koji je ostao iza pokojnog Radenka, a čije su se imovine nasljednici odrekli, presudio je u petak Trgovački sud.

Radenko je još 2010. podigao kredit u Erste banci, a nakon njegove smrti sva imovina i dugovi postali su briga gradskih vlasti u Bjelovaru jer se obitelj upravo zbog dugova odrekla prava na nasljedstvo. Sud je zato odlučio da Grad Erste banci mora platiti dug za kredit od 182.500 kuna i oko 41.000 kuna parničnih troškova.

Grad je tijekom ročišta upozoravao kako je nakon Radenkove smrti stiglo više zahtjeva za isplatu njegovih dugovanja jer je pokojnik očito bio prezadužen. Osim toga, vrijednost kuće koju je Grad naslijedio još nije točno utvrđena, pa su gradske vlasti predložile da se tužba odbaci.

No, Trgovački sud nije uvažio njihove argumente. U presudi je navedeno i kako je ovlašteni sudski vještak izradio elaborat procjene Radenkove nekretnine u kojem stoji kako je kuća vrijedna 45.500 eura, odnosno oko 340.000 kuna.

Bez obzira što je Grad upozorava kako sva potraživanja premašuju vrijednost imovine koja je ostala iza pokojnika, pa bi se trebalo pričekati s postupkom, sud je presudio u korist Erste banke.

Postane li presuda pravomoćna, banka će svoja potraživanja moći naplatiti ovrhom na imovini.


Tagovi: BANKA DUGOVI GRAD POKOJNIK

NEDAVNO OBJAVLJENO