Jedna osoba preminula u požaru obiteljske kuće. Pronašli ga vatrogasci

Objavljeno, 19. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: VATROGASCI / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Jedna je osoba preminula u strašnom požaru obiteljske kuće u Bartolovcu kod Varaždina, izvijestila je u ponedjeljak policija.

Požar je izbio rano ujutro, oko 4.30 sati u petak, u Žabniku u Bartolovcu, istočno od Varaždina. Vlasnik kuće je 73-godišnji umirovljenik.

“Očevidom je utvrđeno kako je do požara došlo u prostoriji kuće uslijed otvorenog plamena iz peći na kruta goriva i to na drveni otpad koji se nalazio ispred i iza peći na kruta goriva koja nije imala zaštitno staklo.

Tom prilikom je došlo do zapaljenja gorivih tvari u prostoriji sobe. Požar se proširio na ostale gorive dijelove unutar objekta. U požaru je smrtno stradala zasad nepoznata osoba koja je pronađena prilikom gašenja požara.

Tijelo u karboniziranom stanju je prevezeno na patologiju varaždinske bolnice gdje će se obaviti identifikacija. Policija utvrđuje sve okolnosti događaja te su posebnim izvješćem obavijestili nadležno državno odvjetništvo”, istaknuli su danas iz policije.

Varaždinski vatrogasci kažu kako su dolaskom na mjesto intervencije zatekli požar u potpuno razbuktaloj fazi.

“Dobivamo informaciju kako se u kući vjerojatno nalazi osoba te je započeto gašenje u prizemlju (gorjele su sve prostorije) površine otprilike 120 metara kvadratnih, a požar se širio i na podrumski prostor ukupne površine 200 metara kvadratnih.

Unutarnjom navalom spriječeno je širenje požara podruma, tj. požar je zadržan u manjoj prostoriji (6 m2). Istovremeno s gašenjem obavljeno je intenzivno pretraživanje svih prostorija te je pronađeno beživotno tijelo u prizemlju kuće.

Provjetravanjem cijele kuće omogućili smo pristup djelatnicima hitne pomoći koji su utvrdili smrt. Pri samoj akciji gašenja utrošeno je ukupno oko 5000 litara vode”, izvijestili su iz JVP-a Varaždin.


Tagovi: BARTOLOVEC KUćA OSOBA IZGORJELA POžAR VARAžDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO