STIŽU TRI VANJSKA SURADNIKA

Jedini urolog otišao s obitelji u Švedsku. Treba zbrinuti 600 naručenih pacijenata

Objavljeno, 27. lipnja 2019. Zdravlje
# Foto: OPĆA BOLNICA / Operacija u koprivničkoj bolnici / Fotografija je ilustrativna i nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Oko 600 naručenih pacijenata za urološki pregled ili zahvat u koprivničkoj Općoj bolnici do kraja godine obrađivat će dvojica urologa iz Varaždina i jedan iz zagrebačke Dubrave.

Najavio je to ravnatelj koprivničke bolnice dr. Mato Devčić koji je naglasio kako je time riješen problem odlaska jedinoga bolničkog urologa dr. Dubravka Mišića s obitelji u Švedsku. Trojica honorarnih urologa u Koprivnicu će, kaže Devčić, stizati barem triput tjedno.

Samo do kraja kolovoza ove godine na urologiju naručeno je oko 300 pacijenata, a tu se ne računaju novi pacijenti koji će se javljati u ambulantu zbog svojih tegoba. Svaki od tri vanjska urologa dolazit će jednom tjedno u Općui bolnicu u Koprivnicu i to će, po svemu sudeći, biti rezervirano za operativne zahvate.

Urolozi su važan dio timova prilikom operacija na odjelu ginekologije, ali ponekad i na kirurškim odjelima.

Čini se, dakle, kako će se liste čekanja za kontrole i nehitne preglede vjerojatno povećati, a ne smanjiti. Problem će trajno biti riješen nakon povratka prvog od trojice urologa koji je trenutačno na specijalizaciji.

Portal Podravski.hr objavio je kako sat rada vanjskog suradnika koprivnička bolnica plaća 180 kuna poslijepodne, oko 140 kuna prijepodne, a cjelodnevno dežurstvo plaća se 2240 kuna.


Tagovi: BOLNICA DR DUBRAVKO MISIC SVEDSKA UROLOG

NEDAVNO OBJAVLJENO