ZNAKOVIT ODGOVOR NA PITANJE

Je li to Božinović najavio da će se odustati od zabrane rada nedjeljom?!

Objavljeno, 28. travnja 2020. Vijesti
# Foto: ARHIVA / DANICA.HR / Pevecov centar u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Šef Nacionalnog stožera Davor Božinović u utorak je dao naslutiti kako bi se mogla promijeniti odluka o zabrani rada trgovina nedjeljom.

Rekao je to na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera odgovarajući novinarki koja ga je pitala koliko će trajati ta zabrana rada, odnosno je li moguće da će ona biti na snazi do kraja godine.

“Mi smo donijeli neke mjere i odluke koje mogu trajati sve dok traje epidemija. No, ima odluka koje se donesu, pa se kasnije i promijene”, rekao je Božinović.

Napomenuo je kako na to pitanje može odgovoriti samo tako, načelno.

“Popuštanje ide u fazama, ne sve i ne odjednom. Najviše se nadamo da ne dođe do povećanja broja oboljelih kako bi se morali vratiti na raniju poziciju”, navodi Božinović.

Treba pričekati iduća dva tjedna, da se vidi kakva će biti epidemiološka situacija, ističe on. Povratak u normalu bit će moguć ako situacija to dopusti.

Na inzistiranje da veli zašto baš nedjelja, s obzirom na velik promet tog dana u trgovinama, Božinović je opet neodređeno govorio o potrebi smanjenja mobilnosti i činjenice da tog dana nema odvijanja djelatnosti.

Nakon zabrane rada dućana nedjeljom neki su trgovački lanci najavili ustavne tužbe. S druge strane, sve se glasnije priča kako bi trgovine na početku turističke sezone trebali početi raditi i nedjeljom.

U tom kontekstu kao ukidanje zabrane rada spominje se početak lipnja, šuška se u krugovima bliskim vladajućoj koaliciji.

Inače, riječ je o iznimnoj štetnoj odluci zbog koje će teško trpjeti i državni proračun. Zabrana rada nedjeljom dovest će do novih otkaza, ali i pada poreznih prihoda, upozoravaju iz trgovačkih lanaca.


Tagovi: DAVOR BOZINOVIC RAD NEDJELJOM ZABRANA

NEDAVNO OBJAVLJENO