Javila nam se radnica Lidla: Uspjeli smo, dižu nam plaće!

Objavljeno, 16. rujna 2023. Vijesti
# Foto: ČITATELJ / Radnici Lidla u Jastrebarskom obustavili rad
AUTOR
Robert Mihaljević

U petak navečer javila nam se radnica Lidla i priopćila radosnu vijest – uprava im diže plaće.

Kako je naš portal jučer izvijestio, radnici Lidlovih skladišta u Jastrebarskom i Perušiću u četvrtak i petak su bili obustavili rad nezadovoljni obračunom plaće za kolovoz.

U petak su se sastali s predstavnicima poslovodstva koji su im obećali poboljšanje materijalnog statusa. Konkretnu ponudu dobit će idući tjedan.

Sretni smo jer su nam obećali dići plaću. Ali, čekat ćemo ponudu, da vidimo što nude. Jedno im mora biti jasno: ne odustajemo! Spremni smo i na dugotrajni štrajk“, rekla nam je radnica Lidla sinoć.

Prema našim infromacijama, radnici u skladištu dobivaju u prosjeku između 850 i 900 eura neto, i to za rad od 9,5 sati dnevno. Pogodilo ih je to što su nekim radnicima plaće bile niže nego početkom godine, unatoč povećanom opsegu posla.

Iz Lidla su kasnije u petak potvrdili da je dio njihovih radnika obustavio rad jer su nezadovoljni plaćama za srpanj i kolovoz.

“Naši zaposlenici niti u jednom trenutku nisu bili zakinuti za ijedan dio svojih primanja te su plaće isplaćene sukladno ugovorima o radu te odrađenim satima u obračunskim mjesecima.

Neto plaća je ispala u usporedbi s prošlom godinom nešto niža jer je tvrtka prošle godine za iste mjesece isplatila jednokratni i dobrovoljni bonus zaposlenicima nevezano za njihove ugovore o radu”, tumače u Lidlu.

Takav dobrovoljni bonus, zaključuju, isplatili su i početkom ove godine kada su zaposlenicima standardno uz 13. plaću dodatno isplatili i 14. plaću.


Tagovi: LIDL PLAćE RADNICA LIDLA šTRAJK

NEDAVNO OBJAVLJENO