Jasenka pola sata vozila autocestom u suprotnom smjeru i izazvala kaos

Objavljeno, 26. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: VATROGASCI / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Jasenka (66) iz Koprivnice pola sata je vozila autocestom u suprotnom smjeru te je skrivila trostruki sudar i pobjegla s mjesta nesreće.

Ovih je dana proglašena krivom i osuđena za obijesnu vožnju te je dobila godinu dana uvjetnog zatvora. Uz to, sutkinja joj je izrekla i pet godina zabrane upravljanja motornim vozilima.

Prema presudi, Jasenka je lani u travnju od 11.47 do 12.15 sati, upravljajući corsom zagrebačkih oznaka desnim prometnim trakom autoceste A4 u smjeru Varaždina, dolaskom do naplatnih kućica Sveta Helena polukružno se okrenula vozilom i krenula prema Zagrebu.

No, vraćala se kolnikom autoceste koji vodi prema Varaždinu! Vozila se u suprotnom smjeru te u jednom času naletjela na volkswagen kojim je upravljao Damir, a neposredno prije naleta pretjecao je teretno vozilo ispred sebe.

Izbjegavajući nalet Jasenkine corse naglo je skrenuo udesno, nakon čega je prednjim desnim dijelom naletio na prednji lijevi bočni dio teretnog automobila mercedes te na stražnji lijevi bočni dio priključnog vozila.

Jasenka se bez zaustavljanja udaljila s mjesta prometne nesreće, nastavljajući kretanje u zabranjenom smjeru sve dok je na autocesti A3 nisu zaustavili policajci.

“Kao sudionica u cestovnom prometu iz obijesti je teško kršila propise o sigurnosti prometa vozeći u zabranjenom smjeru i time izazvala opasnost za život ili tijelo ljudi, čime je počinila kazneno djelo protiv sigurnosti prometa – obijesnom vožnjom“, navodi se u nepravomoćnoj presudi.

Jasenka je priznala sve što joj se optužnicom stavljalo na teret. Navela je kako se popravila jer otad više ne vozi. Ne zna što joj je tog dana došlo.


Tagovi: AUTOCESTA PRESUDA PROMETNA SUPROTNI SMJER SVETA HELENA VARAžDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO