PREDSTAVLJEN IZBORNI PROGRAM U KOPRIVNICI

Jakšićeva izborna obećanja: Škola, vrtić, četiri rotora, obnova trgova

Objavljeno, 06. svibnja 2021. Vijesti
# Foto: MARKO HORVAT / Mišel Jakšić na predstavljanju izbornog programa
AUTOR
Redakcijski tekst

Koalicija predvođena SDP-om i gradonačelnikom Mišelom Jakšićem predstavila je u četvrtak izborni program nazvan “Srce puno Koprivnice”.

Najavljen je nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu, vrtiće i škole, gospodarstvo i socijalne programe, kulturu i sport, zelenu Koprivnicu.

Jakšić je podsjetio kako su u protekl četiri godine napravili ogroman iskorak u komunalnoj infrastrukturi, pogotovo u prigradskim naseljima.

“Bilo nam je jako važno da tamo osiguramo jednake komunalne uvjete kakve imamo u širem centru grada. Tu će sigurno pomoći i Aglomeracija Koprivničkih voda koja mora biti gotova do kraja 2023. godine.

Čekaju nas deseci kilometara nove vodovodne i kanalizacijske mreže, ali i značajne rekonstrukcije u širem centru grada gdje imamo najstarije vodovodne i kanalizacijske cijevi”, kaže Jakšić.

Najavio je i rekonstrukciju središnjih gradskih trgova, odnosno Zrinskog i Jelačićeva, al i gradnju četiri rotora: u Sabolićevoj se već gradi, a slijede rotori u Zagrebačkoj, kod HAK-a te na Trgu mladosti, za koje će se uskoro izdati građevinska dozvola.

Gradonačelnik otkriva i kako u Koprivnici uskoro kreću ospežni radovi na obnovi postojećeg i gradnji drugog kolosijeka pruge s novim podvožnjacima i nadvožnjacima, obnovom kolodvora.

Podsjetio je na brojne olakšice za poduzetnike u poslovnim zonama te najavio novi poduzetnički inkubator s obzirom da je postojeći već pretijesan.

“Uskoro počinju radovi na novoj školi na Podolicama, a u novom mandatu čeka nas gradnja još jednog vrtića. Osim toga, razmišljamo o gradnji još jedne škole s dvoranom kako bismo ostvarili jednosmjensku nastavu, ali i produženi boravak u vrtićima”, ističe Jakšić.

Na koncu je prisnažio kako su Komunalac i Koprivničke vode danas među najjačim komunalnim tvrtkama u Hrvatskoj, što će i dalje biti

“Koprivnica je grad s jedom od najnižih cijena komunalnih usluga u Hrvatskoj i grad koji nije uveo prirez”, podsjeća čelni čovjek grada.

Na predstavljanju programa bili su dogradonačelnica Ksenija Ostriž, šef Gradskog vijeća Ivan Pal te čelnici stranaka koalicije: SDP-a, HSS-a, HSLS-a, Glasa, HSU-a.


Tagovi: IZBORI IZBORNI PROGRAM MIšEL JAKšIć

NEDAVNO OBJAVLJENO