ZORAN MILANOVIĆ OKUPLJA EKIPU

Jakšić se našao na kavi s Milanovićem. Izgleda da će biti dio njegova tima

Objavljeno, 20. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice
AUTOR
Robert Mihaljević

Čini se kako će koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić biti dio tima SDP-ova predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića koji uskoro kreće s pretkampanjom i obilaskom terena.

Milanović i Jakšić, kako neslužbeno doznajemo, ovih su se dana našli na kavi u Zagrebu. Pretpostavlja se kako su razgovarali o detaljima kampanje. I Večernji list danas u tiskanom izdanju spominje kako će se Milanović po svemu sudeći, osloniti na uspješne SDP-ove ljude s terena: Jakšića, sisačku gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček, čakovečkoga čelnika Stjepana Kovača, supetarsku SDP-ovu zvijezdu Ivanu Marković, gradonačelnika Ploča Mišu Krstičevića

Taktika Alexa Brauna

Večernjak piše, pozivajući se na visoki stranački izvor, kako je to model koji je forsirao američki guru političkog marketinga Alex Braun koji je vodio SDP-ovu kampanju na parlamentarnim izborima 2015. godine. Braun je tada SDP uspio podići iz mrtvih pa je Milanović u onom košmaru s Mostom umalo ostao u premijerskoj fotelji.

Mišel Jakšić, s druge strane, u iznimno je dobrim odnosima sa šefom Milanovićeve kampanje Orsatom Miljenićem, kojeg je otvoreno podupirao na izborima za novog čelnika SDP-a.

Gradonačelnik Koprivnice vjerojatno neće sudjelovati kao operativac u predsjedničkoj kampanji, ali sigurno će se često pojavljivati uz njega na sjeveru Hrvatske.

Početak pretkampanje za Milanovića bi mogao uslijediti na obilježavanju Dana antifašističke borbe u subotu, 22. lipnja, u šumi Brezovici kod Siska.

Najnapetija utrka dosad

Kako sada stoje stvari, SDP-ova kandidata javno bi mogli poduprijeti i članovi HDZ-ove vladajuće koalicije HNS i SDSS. Varaždinski župan Radimir Čačić već je otvoreno stao na njegovu stranu napustivši premijera Plenkovića. Potporu će svakako dobiti od predstavnika Amsterdamske koalicije: HSS-a, GLAS-a, HSU-a, Miranda Mrsića, a vjerojatno i IDS-a.

Bit će to najnapetija i najzanimljivija predsjednička kampanja dosad. Osim Milanovića i aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, u utrku ulazi estradna zvijezda Miroslav Škoro, bivši sudac Mislav Kolakušić, čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, a vjerojatno i odmetnuti živozidaš Ivan Pernar.


Tagovi: IZBORI MISEL JAKSIC ZORAN MILANOVIć

NEDAVNO OBJAVLJENO