PREDSTAVLJEN PAKET MJERA

Jakšić: Odmah krećemo s paketom pomoći za ugrožene djelatnosti

Objavljeno, 04. prosinca 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić predstavio je u petak prvi paket mjera za pomoć gospodarstvu pogođenom krizom i mjerama za suzbijanje epidemije.

U provedbu se kreće odmah i vrijedit će za cijeli prosinac. No, moguće je da se i produži te uvedu nove mjere pomoći, ovisno o razvoju epidemiološke situacije i novim odlukama Nacionalnog stožera.

“Ukidamo porez na potrošnju i to ide kao sastavni dio proračuna za iduću godinu. Ukida se i komunalna naknada za sve zatvorene djelatnosti.

Osim toga, ukida se za prosinac naplata odvoza smeća, fiksna cijena vode i odvodnje, što je u domeni Komunalca i Koprivničkih voda.

Na Gradskoj tržnici pak cijena zakupa bit će 50 posto niža. Grad ima značajan financijski kapacitet da se othrva krizi”, naglasio je Jakšić.

Domeće kako su spremni pomoći svim radnicima koji zbog mjera i zatvaranja djelatnosti ostanu bez posla. Uskočit će u pomoć i OPG-ovima koje će te mjere pogoditi.

Gradonačelnik sa suradnicima danas je održao i sastanak sa svim ravnateljima osnovnih škola. Najveća škola, OŠ Braća Radić, prešla je na online nastavu, a za ostale to zasad nema potrebe, kaže.

“Nešto zaraženih ima u Osnovnoj školi Antun Nemčić, ali nije kritično. U Osnovnoj školi Đuro Ester pak nema nikakvih problema”, otkrio je Jakšić.


Tagovi: GOSPODARSTVO MIšEL JAKšIć MJERE POMOć

NEDAVNO OBJAVLJENO