PROBLEM S NEUPISANIM MALIŠANIMA

Jakšić obećao: Sva djeca s područja grada bit će upisana u dječji vrtić

Objavljeno, 07. lipnja 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Ravnateljica vrtića Ida Šipek i gradonačelnik Mišel Jakšić
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić komentirao je problem s djecom koja nisu dobila mjesto u vrtićima na području grada. Prema posljednjim informacijama, neupisano ih je 79.

“Sva djeca s područja grada imat će mjesto u dječjim vrtićima ili obrtima za čuvanje djece. Nijedno dijete neće ostati neupisano. U prvom kvartalu ove godine radili smo analize prije upisa u vrtiće i ništa nije ukazivalo da bi se ovo moglo dogoditi.

Pogotovo jer smo u prosincu lani otvorili novi vrtić u Starigradu s tri nove skupine za oko 60 mališana. No, pokazalo se da se proteklih mjeseci desetak obitelji s malom djecom doselilo u Koprivnicu iz Zagreba, a neke su obitelji stigle iz okolnih općina u kojima nema jaslica.

Ipak, brojka od 79 neupisanih nije do kraja točna. Riječ je o 30 do 35 neupisanih mališana i već danas razrađujemo različite scenarije. Sigurno je da će sva djeca imati najesen mjesto u vrtićima. Ovo su ipak slatke brige”, rako je u ponedjeljak Mišel Jakšić.

Jakšić je otkrio i kako je u Nacionalni fond oporavka prijavljena izgradnja novog dječjeg vrtića u prigradskom naselju Herešinu koji bi trebao biti dovršen najkasnije do jeseni 2022. godine.


Tagovi: DJECA DJEčJI VRTIć KOPRIVNICA MIšEL JAKšIć UPIS VRTIć

NEDAVNO OBJAVLJENO