OGLASIO SE ŠEF SABORSKOG ODBORA

Jakšić o uhićenju sudaca: Evo zašto HDZ ne želi reformu pravosuđa

Objavljeno, 09. lipnja 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Mišel Jakšić, saborski zastupnik SDP-a
AUTOR
Redakcijski tekst

Uhićenja sudaca Županijskog suda u Osijeku komentirao je u srijedu i predsjednik saborskog Odbora za pravosuđe Mišel Jakšić (SDP), gradonačelnik Koprivnice.

“Današnja uhićenja sudaca i nekih posrednika u Osijeku došla su kao krajnji pokazatelj kolika je dubina dna na koje je palo naše pravosuđe, ono isto pravosuđe koje je po javnoj percepciji među najgorima u Europi, pravosuđe u koje građani ne vjeruju i koje, nažalost, previše puta padne na ispitu pravednosti i jednakosti.

Sjetimo se samo primjera kako su se krupne ribe hrvatske politike, biznisa i kriminala provlačile zastarama, čudnim presudama, pa i bježanjem preko granice – jer, eto, sud je zaboravio zatražiti oduzimanje putnih isprava.

Zato svatko razuman može postaviti pitanje zašto HDZ izbjegava raspravu o promjenama u pravosuđu, zašto ne pristaje na reforme i promjene stanja na bolje. U konačnici, zašto im toliko smeta Zlata Đurđević? Današnji događaji u Osijeku pokazuju da nema više vremena za zaštitom nečijeg ega ili nečijih prijatelja i financijera.

Vrijeme je isteklo i vremena za čekanje građani više nemaju. Potrebne su jasne promjene, reforme… Potrebna je pravednost i jednakost pred zakonima i sudovima. Zdravo društvo treba zdravo pravosuđe”, naglasio je SDP-ov saborski zastupnik.


Tagovi: MIšEL JAKšIć ODBOR ZA PRAVOSUđE SABOR UHIćENJE SUDACA

NEDAVNO OBJAVLJENO