Jakšić o aferi u INA-i i Martini Dalić: Osobno nisam protiv nje, ali…

Objavljeno, 20. rujna 2022. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Čelnica Podravke Martina Dalić i gradonačelnik Koprivnice MIšel Jakšić
AUTOR
Redakcijski tekst

Saborski zastupnik SDP-a i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić komentirao je u utorak situaciju oko INA-e, ali i Podravke.

Jakšić je za N1 upozorio kako je fascinantno da su se hrvatske vlade bavile tih 13 godina od Sanaderove operacije time tko će sjediti u Upravi i Nadzornom odboru, “ali nismo riješili temeljni problem što želimo s INA-om i kako zaštititi zajednički udio”.

Tvrdi da nije osobno protiv predsjednice uprave Podravke Martine Dalić, već protiv modela da netko, kako kaže, u Zagrebu, sada je to Plenković, gleda na Podravku kao svoj politički leno, “na način: ja ću odlučiti tko će biti predsjednik Uprave i to se nikoga ne tiče”.

Jakšić kaže kako ima korektnu suradnju s čelnicom Podravke Martinom Dalić kao gradonačelnik Koprivnice.

“Možemo reći da je otišla iz Vlade nakon afere Agrokor. Očito je morala otići jer je netko zaključio da je to velika politička prtljaga”, dometnuo je SDP-ov zastupnik.

Komentirao je i Fortenovu i rekao kako tu postoji puno spekulacija.

“Čudi me da netko tko se kune da je spasio Agrokor i hrvatsko gospodarstvo sada od svega pere ruke i izvlači se. Ako je sve tržište, zašto nije pustio Agrokor da ode u stečaj.

Sada kad se pojavljuju interesi koji možda i nemaju toliko veze s Hrvatskom, pere ruke i prepušta sve tržištu, a to nije novi suverenizam kako ga vide Plenković i HDZ”, zaključuje Jakšić za N1.


Tagovi: AGROKOR INA MARTINA DALIć MIšEL JAKšIć N1 PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO